iPhoneclub op Twitter vanaf nu te volgen via @iCulture

·

iculture-twitter-iphoneAchter de schermen zijn we bij iPhoneclub altijd druk bezig om alles nog beter en soepeler te laten verlopen. Zoals we eerder al aankondigden, gaan we meer gebruikmaken van de naam iCulture voor al onze activiteiten die verder gaan dan de iPhone alleen. iOS is immers ook te vinden op iPod touch, iPad en Apple TV waardoor de naam ‘iPhoneclub’ niet altijd de lading meer dekt. Binnenkort zal dat te merken zijn in onze app, waar het nieuws van iPhoneclub en iPadclub gecombineerd zal worden. Maar eerst moeten we het over iets anders hebben: ons Twitter-account. Vannacht zijn alle volgers van ons Twitter-account @iPhoneclub automatisch overgezet naar ons nieuwe account @iCulture. In dit artikel lees je wat dat voor jou betekent.

Wat is er gebeurd?

Sinds jaar en dag kun je iPhoneclub volgen via ons Twitter-account @iPhoneclub. Omdat we steeds vaker de naam iCulture zullen gebruiken, zijn alle volgers van @iPhoneclub overgezet naar het Twitter-account @iCulture. Daar zullen niet alleen de iPhone-nieuwtjes te lezen zijn, maar álle nieuwtjes die met iOS, iPad, Apple TV te maken hebben. Dus ook nieuwtjes van het ook vannacht uitgefaseerde account @iPadNL.

Wat moet ik doen?

Helemaal niets! Wij hebben al het werk al voor je gedaan. Alle bijna 50.000 volgers van @iPhoneclub zijn sinds vannacht volger van het account @iCulture. Je bent geen volger meer van @iPhoneclub, maar via dat account zullen ook geen nieuwe berichten meer verschijnen. Volgde je alleen het account @iPadNL (maar niet @iPhoneclub), dan moet je wel actie ondernemen. Instructies vind je in dit artikel: iPadclub gaat verhuizen op Twitter.

Waarom doen jullie dit?

Bij nieuwe apps komt het steeds vaker voor dat ze universeel zijn. Dat wil zeggen: één app die geoptimaliseerd is voor iPhone en iPad. Voor ons betekent het dat we een nieuwtje over een belangrijke app vaak tweemaal moeten schrijven: eenmaal op iPhoneclub en nogmaals op iPadclub. Dat leidt voor ons tot dubbel werk en is vervelend voor lezers: als je beide websites volgt, zie je hetzelfde nieuwtje tweemaal langskomen. Wil je de reacties van gebruikers lezen, dan moet je beide websites bezoeken. Bij nieuwe firmwareversies, een nieuwe versie van iTunes of algemeen Apple-nieuws moeten we vaak twee artikelen schrijven, steeds toegespitst per website. Vandaar dat we meer informatie gaan bundelen. iCulture is de overkoepelende naam en website waar je in de toekomst al het iOS-nieuws gaat vinden. iOS is belangrijk voor Apple en gaat een steeds breder onderwerp te worden. In 2011 waren iOS-apparaten goed voor 70% van de jaaromzet van Apple. De kans is groot dat Apple iOS in steeds meer apparaten gaat verwerken en dat we in andere Apple-producten (zoals de Mac) steeds meer invloed van iOS zullen zien. Nu verschijnen algemene Apple-nieuwtjes vaak alleen op iPhoneclub, maar de naam ‘iPhone’ dekt eigenlijk de lading niet meer. iOS is straks te vinden in alles wat Apple doet. Vandaar de algemenere naam iCulture.

Verandert de website ook?

Voorlopig kun je nog terecht op de vertrouwde websites iPhoneclub.nl en iPadclub.nl maar er wordt achter de schermen wel gewerkt aan iCulture.nl om al het iOS-nieuws goed tot z’n recht te laten komen (ook als het een keer niet over iPhone of iPad gaat). Omdat we afhankelijk zijn van externe partijen en kwaliteit voor ons belangrijker is dan snelheid, zullen we nog geen data en planningen communiceren.

Verandert de app?

Ja, we zijn in de afrondende fase van de nieuwe versie van de iCulture-app die naast het iPhone-nieuws ook iPad-nieuws en ander iOS-nieuws zal bevatten. Hou iPhoneclub in de gaten!

Maar ik wil alleen iPhone-nieuws lezen, wat nu?

In titels van artikelen geven we vrijwel altijd aan voor welk iOS-apparaat een app is bedoeld. Je ziet daardoor in één oogopslag of een nieuwtje geschikt voor je is. Heb je geen Apple TV, dan kun je de nieuwtjes met ‘Apple TV’ in de titel gewoon overslaan. Artikelen die voor alle lezers interessant zijn, zoals een nieuwe iTunes-versie, zijn ook meteen te herkennen.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

17 reacties

 1. door haagsegoof

  ik zeg goed bezig!

 2. door yelliebellie

  Ja idd! Lijkt me handig!

 3. Goeie zet, hou er niet van alles dubbel te lezen.

 4. door fgeer

  Alleen dat culture is voor mij altijd al een beetje misplaatst gebleven. Ik zie een iPhone of iPad e.d. echt niet als culture.

 5. door Ronald

  Wordt de nieuwe app ook universeel?

 6. door Ronald

  De titel van dit nieuws-itempje dekt de lading ook niet. Het twitter verhaal is maar een klein onderdeel van alle veranderingen. Ik denk dat er menig gebruiker dit artikel misschien niet eens leest omdat het (volgens de titel) alleen om twitter gaat. En het klinkt raar, maar ik lees elke dag meermaals de iphoneclub, maar twitter interesseert me zeer weinig. Zo zullen er vast meer zijn. Dus de titel zou een stuk algemener kunnen zodat meer mensen worden getriggered dit item te lezen. (ik vertel dit omdat ik werk in een winkel waar we mobiele telefoons, dus ook veel iphones, verkopen. Daarbij hebben wij speciaal mensen op de vloer rondlopen die mensen helpen bij het instellen en in gebruik nemen van hun telefoon en wij adviseren of installeren bij al onze klanten de ipc app, om op de hoogte te blijven. Veel van die klanten doen (nog) weinig met twitter, en zullen dus niet getriggered zijn om dit item te lezen, terwijl de info hierin toch erg van belang kan zijn.

 7. door LF

  Zou de app dan iCultureclub gaan heten? :) ‘ iKarma chameleon’ ;)

 8. door dutchie

  Dan ben ik dus nog de hele tijd aan het kijken en scrollen ook voor nieuws waar ik niet in geinteresseerd ben?? Maak dan iets van een filter voor in de app dat ik bijv de apple TV gewoon eruit kan filteren

 9. door Ronald

  Een filter zou inderdaad nog een goede toevoeging zijn zodat je zelf kan bepalen welke nieuws-items je wel of niet wilt zien. Daarbij hoop ik vooral op de optie “pull to refresh” en dat de app ook geoptimaliseerd zal zijn voor de ipad.

 10. @Ronald: De titel dekt de lading prima. Zoals in het artikeltje [kuch] staat doen we alles gefaseerd en het samenvoegen van de twitter-accounts is de eerste stap die we nu communiceren. Dat we daarbij meer uitleggen is om duidelijk te maken waarom we voor deze naam kiezen.

 11. door Nick

  Ik geloof niet dat ik hier blijer van wordt. Apple TV nieuws is totaal niet boeiend voor mij. Net als iPad en alle andere producten die hier dan behandeld worden, naast de iPhone.

  Nu staat mijn Twitter vol met nieuws van iCulture wat ik NIET wil. En moet ik zelf gaan kijken wat relevant is.

  Daarnaast vind ik persoonlijk de naam iCulture niet echt passend voor zo’n community. Maar daar zal wel over nagedacht zijn. ;-)

  Kortom: ik zal de site iPhoneclub.nl maar weer gaan bezoeken in plaats van Tweets volgen. Zolang die site los blijft bestaan dan.

 12. door hoi

  Goed idee, eigenlijk moeten jullie dan net als bij Tweakers.net de onderdelen, misschien met behulp van kleurtje of wat dan ook, scheiden zodat je makkelijk kan zien waar het over gaat en ook kan filteren, iedereen blij lijkt mij. Ik lees zelf het liefst alles maar een ander wil misschien alleen over iPhone lezen. Het zou ook tof zijn als jullie over de Mac gingen schrijven!

 13. door Dominic

  Hopelijk zal de nieuwe app universeel worden. Ik heb de iPC app nu draaien op mijn iPad en het ziet er niet uit…

 14. door Kevin

  Lijkt me een goede move.

 15. door Niels Goedvolk

  Goede ontwikkeling! Ik mis nu soms nieuws over iOs apps op de iPad omdat die op iPadclub staan. Ik ben heel benieuwd naar het nieuwe platform iCulture. Succes!

 16. door eiskoud

  Goed bezig!

  … als jullie trouwens nog een beta-tester zoeken voor de app ;)

 17. door iNick

  Goede ontwikkeling want inderdaad komen nu artikelen vaak (lees: soms ;-) dubbel voor (iPhone/iPad), maar de reacties zijn dan echter wel gescheiden. Ook leest de iPhone app ‘lekker weg’ terwijl iPadclub.nl toch wat minder ‘smooth’ is door het lezen vanuit een browser.

  Ook sluit ik me aan bij andere lezers om per iDevice (was misschien een betere keuze geweest dan iCulture, maar mogelijk bleek dat domein of trademark reeds in gebruik) een tag in te voeren zodat je hier bv middels tabbladen op kunt filteren.

  Verder een goed initiatief, vol spanning klopt mijn hart! ;-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.