Nieuwe tweak Quasar maakt multitasking op iPad mogelijk (jailbreak)

Quasar is een nieuwe jailbreak-tweak, waarmee je kunt multitasken op de iPad. Quasar is voor 10 dollar te installeren, maar bevat nog wel een aantal bugs.

Quasar 2Quasar is een nieuwe jailbreaktweak, waarmee je meerdere schermen open kunt hebben op de ipad. Daarmee wordt multitasking mogelijk: zo kun je door de App Store bladeren en tegelijk een browservenster openen of de instellingen wijzigen. De tweak kost $9,99 en is verkrijgbaar via Cydia. Een dergelijke vorm van multitasking was nog niet mogelijk op de iPad, al heeft de app nog wel te maken met een aantal bugs. Je kunt meerdere apps openen, rondslepen en zelfs roteren met je vinger.

Ook kun je ze schermvullend instellen, wat aan te raden is omdat het zelfs op het grote scherm van de iPad wel prettig is om apps goed te kunnen zien. Het weergeven van heel veel kleine appjes waarvan je de inhoud nauwelijks kunt lezen, is leuk om te demonstreren maar heeft niet altijd praktisch nut. Quasar is dan ook vooral een demo van wat er mogelijk is. Foutjes die er nog inzitten zijn het feit dat verschuiven lastig wordt als een app gedeeltelijk buiten het scherm raakt en dat sommige apps bij het openen op z’n kop worden getoond. In een volgende versie komt ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden.

Quasar is voor $9,99 te koop via de BigBoss-repo in Cydia.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2012, 9:03
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, logic, multitasking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.