PopCap’s Zuma’s Revenge uitgekomen op de iPhone

08 maart 2012, 15:33 · Bart Breij

Zuma's Revenge iPhone iPod touchPopCap, de ontwikkelaar achter de enorme successen Bejeweled, Peggle en Plants vs. Zombies, heeft Zuma’s Revenge uitgebracht voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het is PopCap’s bekende game waarin je balletjes schiet vanuit een kikker in het midden van het beeld. Er komen rijen balletjes op het doelwit afgerold en de enige manier om die rij de kop in te drukken, is door drie of meer balletjes van dezelfde kleur bij elkaar te schieten. Dan verdwijnen ze van het scherm en slinkt de sliert. Net als andere games van PopCap, is het concept alom bekend, maar is de afwerking van het spel erg sterk.

Zuma’s Revenge heeft zestig levels waarin je de kikker ronddraait met je vinger. Als het balletje goed gericht staat, druk je op het beeld om hem op de ballensliert af te vuren. Standaard moet je een beetje aanvoelen waar het balletje terecht komt, maar er zijn verschillende power-ups voorhanden die je helpen met richten. Zuma's Revenge iPhone iPod touchZo zijn er ook power-ups die een gedeelte van de sliert tot ontploffing brengen of terugspoelen, zodat je tijd wint. Je vergaart power-ups door op bijzondere ballen of fruit te schieten.

Er zijn twee speltypes in Zuma’s Revenge met elk dezelfde zestig levels. De normale stand is de Adventure-modus, waarin je gewoon moet zorgen dat de ballensliert niet bij het eindpunt komt. De andere leggen er een uitdaging bovenop in de Challenge modus. Je kan dan denken aan het halen van een level binnen een bepaalde tijd, bijvoorbeeld.

De meest bijzondere toevoeging ten opzichte van andere soortgelijke games, is dat je soms de vrijheid hebt de kikker van plek te veranderen. Af en toe heb je een slider waarmee je de kikker over een balk kan bewegen, andere keren kan je springen van lelieblad naar lelieblad om een andere positie aan te nemen. Ondertussen zijn er ook eindbazen die je voor je kiezen krijgt.

Het is moeilijk te geloven als je eerder hebt gezocht op de naam Zuma’s Revenge in de App Store, maar PopCap heeft het spel nu pas uitgebracht op de iPhone en iPad. Andere games die tot dusver deze of een gelijkwaardige naam droegen, komen niet van de handen van PopCap Games. Let dus goed op de naam van de ontwikkelaar als je het spel downloadt in de App Store, of klik de link hieronder aan.

Downloaden:

 • Zuma’s Revenge (€1,59)
 • Zuma’s Revenge HD (€3,99, ook geschikt voor iPad)
 • door Bart Breij

  Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

  Gerelateerde berichten

  5 reacties

  • Rick Kerkhof
   2 years

   Wauw, PopCap is lekker bezig de laatste tijd :)

   Antwoord Quote

  • 2 years

   Nou, dat zou tijd worden zeg! De AppStore staat al stikvol met klonen, maar geen een speelt echt lekker. Hopelijk is het orgineel beter!

   Antwoord Quote

  • matthijs
   2 years

   Wat is het verschil tussen de normale en de HD… Je kunt ze beide kopen op je iphone..

   Antwoord Quote

  • 2 years

   @matthijs: Het verschil is dat een, zoals onder het artikel staat, ook geoptimaliseerd is voor de iPad. Heb je die niet? Dan kun je die kosten besparen.

   Antwoord Quote

  • Michele033
   2 years

   Ik had schrik dat deze game op een iPhone wat klein zou uitvallen maar dat valt eigenlijk nog wel mee. Heb toch maar de hd versie genomen

   Antwoord Quote

  Plaats een reactie

  Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.