Apple Configurator: meerdere iPhones en iPads tegelijkertijd instellen

Apple heeft het programma Apple Configurator uitgebracht in de Mac App Store. Hiermee is het mogelijk om meerdere iPhones, iPads en iPods tegelijkertijd in te stellen. Vooral scholen en bedrijven zullen hier baat bij hebben.

Apple ConfiguratorApple heeft na alle drukte van het iPad-evenement afgelopen avond ook Apple Configurator voor de Mac uitgebracht. Dit gratis programma maakt het mogelijk om meerdere iPhones, en iPads en iPods tegelijkertijd te configureren. Het programma zal het voor scholen en bedrijven makkelijker maken om iDevices in te stellen, voordat ze worden uitgedeeld aan studenten of personeel.

Apple Configurator maakt het mogelijk om tot dertig iOS-apparaten tegelijkertijd te configureren. Op deze manier kun je ze updaten naar de laatste versie van iOS, backups maken, apps installeren en de algemene instellingen aanpassen. Om betaalde apps te installeren moet je wel een promocode aanschaffen via Apple’s Volume Purchase Program. Door een iDevice met Apple Configurator te beheren, kun je het ook mogelijk maken om deze alleen met bepaalde computers te laten synchroniseren.

Je kunt Apple Configurator gratis downloaden uit de Mac App Store. Op het moment is het programma enkel te gebruiken met OS X Lion: van een Windows-versie is geen sprake.

Downloaden: Apple Configurator (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2012, 13:36
Categorie Uncategorized
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.