Omni Group gaat vijf productiviteits-applicaties voor iPad maken

·

omnigraffleIn de reeks “ik ook!” heeft zich weer een nieuwe kanshebber gemeld: de Omni Group. Zij gaan vijf productiviteits-applicaties aanpassen voor de Apple iPad. Het betreft OmniGraffle, OmniOutliner, OmniPlan, OmniFocus en OmniGraphSketcher. Omni Group ziet de iPad als de computer “for the rest of us”, net zoals de Macintosh dat ooit was. Je kunt de iPad aanzetten en meteen gebruiken, of je nu 2 of 92 jaar bent. Omni Group wil daarom alle producten zo snel mogelijk beschikbaar maken op de iPad.

De applicatie OmniFocus won een Best of Show Award op Macworld 2008. Daarna hebben we niet meer zoveel van ze gehoord, al kwamen er wel updates van de diverse apps uit.

Hopelijk gaat dat met de lancering van de nieuwe applicaties veranderen. Met de Omni Group-applciaties kun je persoonlijke taken beheren, projectmanagement doen en bijvoorbeeld diagrammen en flowcharts maken. Omdat de iPad tussendoor komt zullen updates van de Mac-versies van de diverse apps wat vertraging oplopen.

Meer info: Blog Omni Group

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

5 reacties

 1. Goede zaak dat er direct veel bedrijven op inspringen en aankondigen apps te gaan maken voor de iPad. De iPad krijgt pas echt waarde zodra er handige apps opstaan.

  Beantwoorden Quote

 2. Prachtige opening! Ik heb hard op zitten lachen!

  Voor de rest natuurlijk erg fijn dat ze ook meedoen in het succesvol maken van de iPad. Volgens mij wordt het een top apparaatje met topapplicaties als ik alles zo lees!

  Beantwoorden Quote

 3. door michal

  Origineel geplaatst door Paul van Dijk
  Goede zaak dat er direct veel bedrijven op inspringen en aankondigen apps te gaan maken voor de iPad. De iPad krijgt pas echt waarde zodra er handige apps opstaan.

  En een slechte zaak dat de macbook gebruikers nu moeten wachten op een update.

  Beantwoorden Quote

 4. Goede zaak. Volgens mij precies de goede apps die deze tablet, waar we denk ik allemaal wel een klein beetje in zijn teleurgesteld, nodig heeft. We hebben een wonder verwacht, een splitsing van de Rode Zee, een apparaat dat onze wereld gaat veranderen.

  Chopra zei ooit: Wij zijn echter niet in of op de wereld; de wereld is in ons. Spot on! Apple geeft ons straks een mooi stuk gereedschap, dat goed geprijsd is en waarmee wij vervolgens zelf onze wereld kunnen gaan veranderen/verbeteren. Effe wennen misschien maar ik zie er naar uit!

  Om te illustreren hoed je alleen maar aan Steve Jobs te denken die ooit de floppy drive uit de iMac wegliet. Iedereen verklaarde hem voor gek, en zie, wie heeft er nu nog een floppy drive in zijn pc? Zo ook met de iPod (wat heben ze gelachen om mijn generatie 1 dikke witte koelkast, maar lekker WEL met 20 Gb muziek en audioboeken op zak hahaha!), iPhone en nu met de iPad. Apple en Jobs blijven visionair, ook al lijkt het op het eerste gezicht niet zo, mark my words!

  Omni group werkt met echte passie aan hun producten, alleen met/op Apple. Je kunt die mensen daar niet anders dan dankbaar zijn. Door hun werk kunnen we ons leven efficiënter en gemakkelijker maken. Heerlijk om mee te werken. Kudos Omni!

  Anthony

  Beantwoorden Quote

 5. door kees

  Vet! Ben benieuwd.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.