iMok op de iPhone: koffie halen voor collega’s

iMok is een nieuwe Nederlandse applicatie waarmee je kunt vastleggen welke drankjes je collega's of vrienden drinken. Er zijn tabbladen voor koffie en thee, maar qua functionaliteit is de app verder nogal beperkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

imokiMok is een nieuwe Nederlandse applicatie, bedoeld als een soort notitieblok om vast te leggen wat je collega’s of vrienden zoal drinken: koffie met melk, twee klontjes suiker of misschien wel gewoon zwart. Bij het opstarten van iMok krijg je een scherm met twee tabbladen te zien: koffie en thee. Bij elk tabblad heb je de mogelijkheid om nieuwe personen en hun drankvoorkeur aan te geven. Dit werkt vrij eenvoudig: gewoon een tekstvak waarin je ‘thee met suiker’ of ‘rooibosthee’ invult.

Deze applicatie is niet meer beschikbaar in de App Store.

Het is niet mogelijk om een lijstje met populaire dranken aan te maken, zodat je ze in de toekomst makkelijker kunt invullen. Ook is er geen mogelijkheid om aantal klontjes in te vullen en voor collega’s die het liefst gewoon water (of een blikje cola) drinken ontbreekt zelfs een eigen tabblad. Je kan het wel op het tabblad Thee onderbrengen, maar je zal maar net een collega hebben die van thee én water houdt. Nog een andere mogelijkheid die namelijk ontbreekt, is om per persoon meerdere opties in te vullen: een collega drinkt bijvoorbeeld ‘s ochtends het liefst een bak sterke zwarte koffie, maar schakelt ‘s middags liever over op Wiener Melange.

imok

Het kan allemaal wel, maar je zult dan bijvoorbeeld collega ‘Kees ochtend’ en ‘Kees middag’ moeten aanmaken. Voor een betaalde app vind ik dat de ontwikkelaar er veel meer uit had kunnen halen. Geen vrije tekstvelden, maar afbeeldingen van suikerklontjes die je kunt aantappen. Of desnoods gewoon een cijferrol waarbij je het aantal suikerklontjes of de meest gangbare drankjes kunt uitkiezen. Grafisch gezien is de applicatie nu heel eenvoudig en qua functionaliteit is het ook nogal sober. Je kunt eigenlijk net zo goed de Notitie-app blijven gebruiken.

Downloaden: iMok (€0,79 – de applicatie is niet meer in de App Store verkrijgbaar)

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.