Nieuwe iPhone-game: Star Wars: The Force Unleashed

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

star wars unleasedHet zat er al aan te komen, een iPhone-applicatie rond de nieuwe film Star Wars: The Force Unleashed. Maar met het het eerder uit de App Store verbannen PhoneSaber heeft dit spel helemaal niets te maken. Ontwikkelaar THQ heeft met Star Wars: The Force Unleashed een uitgebreid vechtspel gepresenteerd, waarbij je met een lichtsabel moet vechten en tussendoor diverse opdrachten uitvoert. Het spelfiguurtje loopt vanzelf rond in een omgeving, waarbij je met je vinger bepaalde tekens op het scherm moet maken om aan te vallen. Een e-vorig lusje, backspace of forwardslash zijn een paar commando’s die je moet leren.

Via het scherm is er interactie met de omgeving: zo kun je op knoppen drukken en deuren openen met een vingerbeweging. Star Wars: The Force Unleashed is dus veel uitgebreider dan Phone Saber, waarmee alleen maar wat kon zwaaien met een lichtzwaard. Met dit spel ben je ruim twee uur bezig en kun je ook grote houten kisten naar je tegenstander smijten. Het spel bestaat uit 6 hoofdstukken die door een plotlijn met elkaar zijn verbonden. De puzzels die je tegenkomt zijn echter simpel op te lossen. Touch Arcade spreekt van een simpele invuloefening (‘Iedereen kan schilderen’), vindt het een spel dat je niet tweemaal zult spelen en dat alleen leuk is voor de echt die-hard Star Wars-fans.

Star Wars: The Force Unleashed is bedoeld als opwarmertje voor een uitgebreidere game die THQ dit najaar voor de ‘grote’ spelconsoles gaat uitbrengen, zoals de Playstation 3, Xbox 360 en Wii.

Installeren: Star Wars: The Force Unleashed (€7,99 / $9,99)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.