Flutter brengt MMS-alternatief naar de iPhone

Flutter 1.0 voor iPhone is een nieuwe applicatie waarmee je foto's via SMS direct naar de mobiele telefoon van anderen kunt sturen. Flutter is een alternatief voor MMS.

FlutterOntwikkelaar JuiceCaster heeft al langere tijd een dienst waarmee je foto’s en video’s met vrienden kunt delen via het web. De dienst werkt met MySpace, Facebook, Blooger, Xanga en andere diensten samen. Geotagging wordt ook ondersteund, maar het werkte alleen op andere toestellen zoals BlackBerry’s en Nokia’s. Vanaf nu komt daar verandering: iPhone-bezitters kunnen met Flutter 1.0 voor de iPhone MMS-achtige berichtjes naar anderen sturen, zonder een jailbreak uit te voeren. De functionaliteit blijft voorlopig nog wel beperkt tot foto’s; je kunt geen audio en video versturen.


FlutterBerichten ontvangen is ook nog niet mogelijk. Wat Flutter in feite doet, is het versturen van foto’s naar elke persoon in je adresboek, waarbij je de foto ook van een geotag kunt voorzien. Je kunt bestaande foto’s uit je camerarol pakken of vanuit Flutter een nieuwe foto maken. Veel verschil met het versturen van een foto via e-mail is er niet. Behalve dan, dat de foto bij Flutter via een SMS-bericht binnenkomt bij de ontvanger, met een linkje om de foto in de webbrowser te openen.

Flutter is gratis verkrijgbaar via de App Store.

Meer info: JuiceCaster
Installeren: Flutter 1.0 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.