Marathon Tokio live volgen dankzij vier iPhones en een iPad

· Gonny van der Zwaag

Joseph-Tame-marathonJoseph Tame gaat op 27 februari de marathon van Tokio lopen. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat hij live verslag gaat doen via vier iPhones en een IPad. De 42 kilometer lange hardloopwedstrijd is thuis te volgen via tm2011.com. Aan zijn lichaam heeft Joseph een constructie bevestigd met twee exemplaren van de iPhone 4, twee exemplaren van de iPhone 3GS en een iPad. Daarnaast gebruikt hij een camera die hij in de hand moet houden. Hij maakt gebruik van Skype en FaceTime om de beelden door te zenden.

Wie ook zoiets van plan is kan in onderstaande YouTube-video zien hoe Joseph het heeft aangepakt en welke hardware je zoal nodig hebt om je hardloopprestaties voor het nageslacht vast te leggen. De iPhones zijn bevestigd aan roteerbare houders. Overigens neemt Joseph ook nog een Android-toestel, drie mobiele Wi-Fi-routers, een ventilator, een hartmonitor en een zelfgemaakt satellietschoteltje mee om de beelden met hoge datasnelheid te kunnen versturen. De locatie-, snelheid- en hartslaggegevens stuurt Joseph via Runkeeper naar het web.

Temperatuur, luchtvochtigheid en geluidsniveau worden gemeten met een eigengemaakte Android-app. De meeste apparatuur schafte Joseph zelf aan, maar hij kreeg wel gesponsorde kleding van Nike Japan, een hartslagmeter van Wahoo Fitness en enkele andere accessoires van fabrikanten. Een team van zo’n 15 vrijwilligers zorgt voor de uitzending op 27 februari, die via Ustream te bekijken is.

Meer info: tm2011.com

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.