Marathon Tokio live volgen dankzij vier iPhones en een iPad

·

Joseph-Tame-marathonJoseph Tame gaat op 27 februari de marathon van Tokio lopen. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat hij live verslag gaat doen via vier iPhones en een IPad. De 42 kilometer lange hardloopwedstrijd is thuis te volgen via tm2011.com. Aan zijn lichaam heeft Joseph een constructie bevestigd met twee exemplaren van de iPhone 4, twee exemplaren van de iPhone 3GS en een iPad. Daarnaast gebruikt hij een camera die hij in de hand moet houden. Hij maakt gebruik van Skype en FaceTime om de beelden door te zenden.

Wie ook zoiets van plan is kan in onderstaande YouTube-video zien hoe Joseph het heeft aangepakt en welke hardware je zoal nodig hebt om je hardloopprestaties voor het nageslacht vast te leggen. De iPhones zijn bevestigd aan roteerbare houders. Overigens neemt Joseph ook nog een Android-toestel, drie mobiele Wi-Fi-routers, een ventilator, een hartmonitor en een zelfgemaakt satellietschoteltje mee om de beelden met hoge datasnelheid te kunnen versturen. De locatie-, snelheid- en hartslaggegevens stuurt Joseph via Runkeeper naar het web.

Temperatuur, luchtvochtigheid en geluidsniveau worden gemeten met een eigengemaakte Android-app. De meeste apparatuur schafte Joseph zelf aan, maar hij kreeg wel gesponsorde kleding van Nike Japan, een hartslagmeter van Wahoo Fitness en enkele andere accessoires van fabrikanten. Een team van zo’n 15 vrijwilligers zorgt voor de uitzending op 27 februari, die via Ustream te bekijken is.

Meer info: tm2011.com

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

14 reacties

 1. door Piet

  En wat als het gaat regenen?

  Beantwoorden Quote

 2. door Marcooo

  G e n i a a l .. Ik kan niet anders zeggen. Ik ga zeker een kijkje nemen.

  Beantwoorden Quote

 3. door Guus

  Respect voor die man. Ten eerste om de Tokyo Marathon te rennen en dan ook nog met zo’n zwaar pak om je heen!

  Beantwoorden Quote

 4. door gserban

  Is dit een Carnavals grap van een oeteldonker?

  Beantwoorden Quote

 5. door Dimglor

  2 iPhone’s 3Gs… Volgens mij is er maar 1 iPhone en is de andere gewoon een iPod Touch.. ;-)

  Beantwoorden Quote

 6. door bashb

  Haha.

  “I think within 6 months Apple will sell this kit, it’s so simple, completely Apple style”

  Uuhh nee niet echt haha

  Beantwoorden Quote

 7. door Sander

  @gserban: Dat zou het pas zijn als je hond zo’n ding op heeft..

  Beantwoorden Quote

 8. door dannyy

  Ongelooflijk wat mensen wel niet doen voor een beetje aandacht. Dit slaat natuurlijk echt nergens op en ik vindt het zelfs een beetje triest voor deze man. Wie gaat er nou kijken naar beelden waarvan je een giga hoofdpijn van krijgt(Achtergrond staat never nooit stil). Maargoed, ieder zijn eigen ding;)

  Beantwoorden Quote

 9. door Jan

  @dannyy: Lekker negatief hoor. Als hij dat toch leuk vindt? Ik ga het in ieder geval kijken!

  Beantwoorden Quote

 10. door jamrock

  HA-HA ! straks valt ie

  Beantwoorden Quote

 11. door Dicbro

  Zoooo gaaaaf dit. Echt een briljante manier van integratie van sport en gadgets. Lijkt me echt niet fijn lopen dus als hij het red om de marathon uit te lopen, bravo!

  Beantwoorden Quote

 12. door martijn

  Door dat molentje op zijn hoofd gaat ie sneller ofzo? :P

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.