Last.fm Scrobbler-app voor iOS slaat afspeellijsten offline op

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

scrobbler ipadDe Scrobbler-app van Last.fm heeft een update gekregen. Het is de eerste grote update van de muziekdienst, die de Scrobbler-app in december 2012 uitbracht. Daarnaast zijn er nog twee andere apps van Last.fm: een algemene Last.fm-app (die niet verkrijgbaar is in de Nederlandse App Store) en een Festivals-app. Want Last.fm mag dan wel hebben aangekondigd dat ze 15 januari zijn gestopt in Nederland en België, maar de bestaande accounts blijven intact. Je kunt niet meer luisteren naar de radiofunctie, maar scrobblen en luisteren naar je eigen liedjes, ranglijsten bekijken en meer. De Scrobbler-app voor iOS is daarom ook nog gewoon beschikbaar in de Nederlandse en Belgische App Store.

Het is de eerste grote update die de app krijgt. Scrobbler helpt je om verbanden te leggen tussen de nummers op je iPhone door afspeellijsten aan te maken. Je kunt die afspeellijsten voortaan offline bewaren, zodat je ze ook zonder internettoegang bij de hand heeft. Scrobbler onthoudt ook welke afspeellijsten je het laatst hebt gekeken. En de weergave van afspeellijsten heeft een betere layout gekregen. Gebruikers vroegen massaal om albumhoezen op het afspeelscherm en daar hebben de ontwikkelaars nu rekening mee gehouden. Plaatjes van artiesten zijn aanwezig door naar links te vegen op het scherm. De makers hebben bovendien nog een aantal bugfixes en andere kleine verbeteringen doorgevoerd.

Downloaden: Scrobbler voor iOS (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.