Flipboard voor iPad tweemaal sneller na update

10 maart 2011, 10:27 · Gonny van der Zwaag

instagram flipboardDe magazine-applicatie Flipboard heeft vannacht een update gekregen. Voor het eerst is het mogelijk om foto’s van Instagram in de Flipboard-app te tonen, net zoals voorheen al mogelijk was met content van Facebook, Twitter en RSS. Flipboard is een sociaal magazine, waarbij je een zelfgekozen mix van artikelen, nieuws en berichten je te zien krijgt. Versie 1.2 is volgens de makers tweemaal zo snel geworden met het binnenhalen van nieuwe artikelen en heeft een nieuwe functie Social Search. Daarmee krijg je zoekresultaten te zien vanuit RSS/blogs en je sociale netwerkaccounts. Flipboard spreekt van “een compleet nieuwe manier voor het doorzoeken van je vriendennetwerken en blogs”.

flipboardDaarnaast heeft Flipboard nieuwe featured secties gekregen: dit zijn aanbevolen websites en andere nieuwsbronnen, die zijn samengesteld door de medewerkers van Flipboard zelf. Het zal dus voornamelijk gaan om Engelstalige content en weinig nieuws dat op Nederland is toegesneden. Daarnaast heeft Flipboard nog wat andere vernieuwingen gekregen: zo zie je voortaan welke berichten van Google Reader ongelezen zijn en krijg je een inhoudsopgave voor je neus van waaruit je kunt doorklikken naar de artikelen.

Downloaden: Flipboard (gratis)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

6 reacties

 • Sneder
  3 years

  Belangrijker: er is eindelijk een refresh-knop!!

  Verder geeft de app een wijsneuzerige pop-up bij de start als je een jailbreak hebt gedaan. Alsof de jailbreak de schuld zou zijn dat FlipBoard soms niet goed werkt.

  Antwoord Quote

 • Petestorms
  3 years

  De popup met waarschuwing voor jailbreak kreeg ik ook… Echter ik heb gewoon een niet-jailbroken iPad met versie 4.3. Foutje dus…

  Antwoord Quote

 • Clint Reno
  3 years

  Wow! Het is dat ik even zonder iPad zit in afwachting op de iPad2, maar anders had ik deze update direct binnengehaald.

  Flipboard heeft ook voor mij de wijze waarop ik socialmedia en RSS lees compleet veranderd. Kan niet wachten om deze straks op mn gloednieuwe iPad2 te installeren

  Antwoord Quote

 • Marcooo
  3 years

  @clint reno.. Hehe de mijne gaat pas weg als ik de nieuwe in mn handen heb..Best nog lang tot de 25e :-)

  Update draait prima hoor.. Een van de betere apps!!

  Antwoord Quote

 • BarB
  3 years

  Origineel geplaatst door Petestorms
  De popup met waarschuwing voor jailbreak kreeg ik ook… Echter ik heb gewoon een niet-jailbroken iPad met versie 4.3. Foutje dus…

  Hier hetzelfde foutje. Verder top app!

  Antwoord Quote

 • 3 years

  Toch blijft het jammer dat Flipboard geen support biedt voor het lezen van je ReadItLater List. En misschien wel vervelender: je ziet niet alle tweets. Tweets gemaakt in checkintools als Foursquare of GetGlue komen nooit tevoorschijn. Wat dan nog meer niet? Daardoor vertrouw ik Flipboard nog niet genoeg om het mijn Twitterclient te laten vervangen. Verder is het een prachtige service. Onmisbaar!

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.