Fit Memo: gratis to-do app is net zo slim als Clear

·

Fit Memo to-do lijst takenlijst gratisDe takenlijst-app Clear heeft een kleine revolutie ontketend als het aankomt op to-do apps op de iPhone. De ene na de andere applicatie komt uit, die de takenlijst probeert terug te brengen naar zijn simpele essentie: heel snel taken verwerken. Geen enkele app doet het vooralsnog zo intuïtief als Clear… tot Fit Memo misschien. Deze to-do app bestaat laat je geschreven en ingesproken herinneringen opslaan en laat je pushmeldingen aan taken koppelen, maar bestaat in zijn geheel uit één scherm.

In een bruine balk links staan twee knoppen. Met de bovenste maak je een nieuwe notitie aan, met die daaronder spreek je een nieuwe notitie in. De notities worden vanzelf je taken in de to-do lijst in de app. Met een veeg naar rechts voltooi je ze, met nog een veeg naar rechts zijn ze verwijderd. Fit Memo takenlijst app screenshotNet als in Clear kan je taken ook een tijdje indrukken. Dan pak je ze vast en kan je ze naar boven of beneden slepen. Zo stel je zelf de volgorde van de takenlijst vast.

Behalve de ingesproken taken, zijn er nog een paar opties die Fit Memo differentiëren van Clear. Dat is onder meer het kleurgebruik. Elke nieuwe taak krijgt van zichzelf een andere kleur mee. Die kan je zelf aanpassen, zodat je in je ene scherm zowel zakelijke als persoonlijke to-do’s kwijt kan. Dat aanpassen kan met een veeg naar links op een taak. Dan komen ook de twee andere eigenschappen van Fit Memo naar boven. Je kan een tijd instellen waarop je een alarmbericht van de taak krijgt, en je kan een taak versturen via sms of e-mail. Een ingesproken taak laat zich enkel mailen, als .caf-bestand.

Fit Memo is gratis te gebruiken tot en met 15 items op de takenlijst. Dat is een schappelijk aantal voor zo’n op snelheid gerichte toepassing. Voor 1,59 euro kan je oneindig items op je to-do lijst zetten. In de instellingen met de i-knop linksonder geef je tenslotte aan of je wil dat het app-icoontje het aantal actieve taken aangeeft of niet. Fit Memo had waarschijnlijk niet bestaan zonder Clear. Het is een bijzonder slimme app in al zijn eenvoud.

Downloaden: Fit Memo (gratis)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

5 reacties

 1. door Remco

  Zo te zien geen mogelijkheid om die geluidjes uit te zetten.

  Beantwoorden Quote

 2. door shh

  Gedownload en echt vet handig

  Beantwoorden Quote

 3. door Macharry

  Leuke variant maar echt niet zo inituitief als Clear of Paper 53. Waarom een + button om een nieuw item te maken. Zelfs in de apple agenda is dat niet nodig…

  Beantwoorden Quote

 4. door boxerip

  Deze is heel mooi, aanrader

  Beantwoorden Quote

 5. door Peter

  Erg praktisch. snel, dus ga je gebruiken.
  Aanrader.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.