MAD Magazine vanaf 1 april beschikbaar op de iPad

MAD Magazine is vanaf 1 april ook digitaal te lezen op de iPad. Het humoristische tijdschrift MAD is al jaren een begrip in de Verenigde Staten en is compleet geoptimaliseerd voor het touchscreen van de iPad. De app zal gratis worden, voor volledige nummers moet worden betaald.

MAD Magazine vanaf 1 april beschikbaar op de iPadMisschien is het een vroege 1 aprilgrap, maar er is geen betere datum voor het bekende humoristische stripblad MAD Magazine om haar eerste iPad-app uit te brengen. Vanaf aanstaande zondag is de app gratis te downloaden, waarbij er betaald moet worden voor volledige edities. Een los nummer gaat 1,99 dollar kosten, voor een jaarabonnement ben je 9,99 dollar kwijt. Alle bekende rubrieken van MAD zijn te vinden op de iPad, zelfs de bekende ‘fold-in’ is gedigitaliseerd.

Dat MAD ook in de App Store te vinden zal zijn mag opvallend worden genoemd. Het tijdschrift staat bekend om haar scherpe satire en Apple heeft er een handje van om niet alles zomaar toe te laten in haar downloadwinkel. Kennelijk is MAD gepast genoeg. De opmaak van het tijdschrift schijnt goed te zijn aangepast aan de iPad. Zo is in één van de eerste digitale issues een ‘kies je eigen avontuur spel’ te vinden gebaseerd op de Twilight-films waarbij je moeiteloos door verschillende filmpjes kan bladeren.

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van MAD is de ‘fold-in’. Bij de papieren versie dien je een volledige pagina enkele keren te vouwen om zo achter een grappig antwoord te komen. Bij MAD op de iPad is dit een digitale animatie geworden. Naast het papieren tijdschrift zijn ook de website en de televisieshow via de MAD-app te benaderen. Voor de literaire lezer zal MAD niet hetgeen zijn waar hij op zit te wachten. Voor iedereen die van traditionele Amerikaanse humor houdt is MAD Magazine zeker de moeite waard om te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2012, 20:07
Categorie Amusement
Onderwerpen magazine, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.