Clash of Clans krijgt update: nieuwe luchtverdediging en meer

·

Clash of Clans header iPhone iPadHet ongekend populaire bouw- en veroverspel Clash of Clans heeft een grote update gekregen voor de iPhone en iPad. Versie 3.25 introduceert nieuwe manieren om aanvallen vanuit de lucht te verdedigen. De luchtbom en mijnzoeker zijn nieuwe specialiteiten om gevaar vanuit het luchtledige neer te halen, met verdedigingstorens van level 7 kan je draken uit de lucht schieten en je kan ballonnen doorzeven met de boogschuttertoren van level 11. Er zijn nog veel meer vernieuwingen.

Vooral de fanatieke clanspeler profiteert van de Clash of Clans-update. Er zijn meerdere verbeteringen aangebracht in de klassementen in het spel. Die zijn groter dan voorheen en ze worden voortaan gepresenteerd als een ware Top 40. Nieuwe clanleden worden als zodoende aangemerkt en je ziet ook wie er daalt en stijgt in het klassement. Ook zijn er plaatselijke klassementen op land ingedeeld.

Clash of Clans ranglijstenVerder zijn er heel veel inhoudelijke aanpassingen. Als je investeert in je labaratorium, heb je toegang tot level 6-eenheden. Barbaren krijgen scherpere zwaarden en hoornhelmen, boogschutters nieuwe technieken, reuzen zijn sterker en ballonnen zijn voorzien van stekels. Daarnaast kunnen je helden – die niet dood kunnen gaan maar wel vermoeid raken – sneller dan voorheen herstellen dankzij de alchemist en zijn nieuwe slaapdrankje. Daarnaast bestrijken ze een groter gebied als je erop tikt. Ook zie je beter in welke doelwitten in het bereik van de helden vallen. Muren van level 9 en 10 zijn voortaan sterker dus een investering waard, de winkel meldt nieuwe beschikbare voorwerpen en het duurt minder lang om spreuken te maken. En: de vallen hebben meer bereik. Er zijn hoe dan ook veel voordelen te behalen aan Clash of Clans versie 3.25.

In Clash of Clans bouw je een dorp in Viking-achtige stijl en ontwikkel je vechteenheden die je hard nodig zal hebben: iedereen is iedereens tegenstander namelijk in het spel, omdat je naburige dorpen kan veroveren en plunderen. Daarom kan je clans aanmaken, zodat je de handen ineen slaat met andere spelers en wat sterker staat in de strijd. Het spel is met 14.380 beoordelingen in de Nederlandse App Store ongekend populair.

Downloaden: Clash of Clans (gratis, universeel, iOS 4.3+)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

11 reacties

 1. door Nikos

  “Vooral de fanatieke clanspeler profiteert van de Clash of Clans-update.”

  Maar heb je ook feitelijk iets aan die klassementen? Want je krijgt hier m.i. geen beloning o.i.d. voor!
  Verder natuurlijk een grandioos spel! En enorm lang bespeelbaar!

  Beantwoorden Quote

 2. door Steable

  Ik ben gestopt met dit spel, omdat het gewoon té verslavend is. Het is echt super leuk en vind dat veel app-ontwikkelaars een voorbeeld kunnen nemen aan Supercell. Ze brengen met regelmaat een update uit (en dan niet alleen bugfixes). Alleen slokte het al mijn tijd op en dacht ik continue aan het spel. Dus voor mij niet meer… :P

  Beantwoorden Quote

 3. door Eendje

  het is inderdaad verslavend al is het eigenlijk een “saai” spel. geniaal opgezet om geld te verdienen maar tegelijkertijd maakt de in-apps het spel ook niet meer leuk.

  het spel zou pas echt leuk zijn met echte multiplayer mogelijkheden zonder al te veel in-app functies.

  Beantwoorden Quote

 4. door Kardo

  Super verslavend!!
  Ik speel het al sinds augustus… Begin deed ik niet serieus, maar daarna begon ik elke dag te spelen!!
  Ik Kocht een itunes kaart van 50 euro voor 5 werkers en wat andere dingen. GEEN MOMENT SPIJT VAN GEHAD.
  Mensen janken altijd van: ik ga toch geen geld hieraan uitgeven… Kom op zeg, zonde van je geld!
  Oh, maar een ps3/xbox spel van 60-70 euro of een nachtje uitgaan 10-30 euro gemiddeld is niet ‘zonde’???

  De updates zijn grandioos, die houden het spel levend! Het gaat mij nog zeker een jaar duren voordat ik bijna alles heb geüpgrade, maar dat maakt niet uit!!

  Voor mensen die nog een leuke nederlandse/engelse clan zoeken:
  Gods Empire (leider, dat ben ik; Doax)
  Gamecenter ID: Doaxx
  Tevens ben ik actief op het officiele forum van SuperCell, ook onder de naam ‘Doax’
  Ik maak er vaak ‘threads’ en ‘polls’ op(volledig in het engels)

  Ik vind het onzettend gaaf dat iphoneclub voortaan de clash of clans updates uitvoerig bespreken! Het Is erg leuk wanneer je ziet dat andere landgenoten het ook spelen ^.^

  Btw, de upgrades zijn misschien te gek voor woorden (6-7,5 mill elixir voor level 6 troops die 14 dagen duren…)
  Maar dat hoort erbij!!!!

  Beantwoorden Quote

 5. door dietrich

  Ik ben er ook mee gestopt, gelukkig! Het verslavende is dat je punten en grondstoffen verliest wanneer je niet elke dag speelt.

  Beantwoorden Quote

 6. door Chiel

  Ik vind clash of clans ook super verslavend, ik speel het elke dag, ik vind het ook geen zonde als je edelstenen koopt, daar krijg je echt geen spijt van, clash of clans is het geweldigste spel ooit

  P.S. Als er nog mensen op zoek zijn naar een clan : Eindhoven X :-D

  Beantwoorden Quote

 7. door jonathan

  Super leuk spel !!!! Speel er 1 maandje op en ben level 25
  en heb 900 trofeen. Het leuke aan het spel is de clans.
  Je kan samen met je vrienden een clan opzette. en iedereen veel mannen geven.Mijn taktiek is met veel mannen aanvallen. 110 barbaren van niveau 3. Echt super !!!!!!! Kom naar mijn clan !!!!!!!!!!!!!!!! “The Best” noemt mijn clan

  Beantwoorden Quote

 8. door jonathan

  “the best” is een betere clan!!!! @Chiel:

  Beantwoorden Quote

 9. door Eline

  Maar het blijft leuk jammer dat je geen goud kunt geven aan andere spelers echt jammer.
  Toch blijft het spel leuk.

  Beantwoorden Quote

 10. door thomski

  Hier het eerste nieuwe filmpje ervan

  Beantwoorden Quote

 11. door hamid

  clash of clans is super verslavend ik heb er geen geld aan uitgegeven maar ik wou het bijna doen ik heb 1500 trofee kom in de clan takkie wij doneren veel en hebben een heeeele aardige clanleider

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.