iPhone-app Regen? toont of het gaat regenen onderweg

De nieuwe iPhone-app Regen? laat zien of er regen valt op je fiets- of looproute. De applicatie geeft helaas foutmeldingen en kan slimmer.

Regen neerslagvoorspelling iPhoneWe zijn nog niet klaar met Nederlandse weer-apps deze week, nadat we gisteren al de nieuwe introducties Weer Pro en het goede Buienradar-alternatief Buienalarm bespraken. Regen?, met een vraagteken op het eind ja, is een nieuwe applicatie die je laat weten of het gaat regen. Niet met een pushbericht of met een regenkaart, maar met het antwoord op je vraag. Je geeft in de applicatie een vertrekpunt in, een bestemming en het tijdstip van vertrek. En: ben je lopend of met de fiets? De applicatie laat dan zien of het onderweg regent.

Na het vertrekpunt en de bestemming te hebben gekozen, kies je wanneer je wilt vertrekken, van nu tot over maximaal een uur. Afhankelijk van of je met de benenwagen of fiets gaat, berekent Regen? zonder dat je het zelf ziet hoe lang je onderweg bezig bent. Aan de hand daarvan laat de app zien of het gaat regenen of niet. Dat lukt niet altijd, omdat de regengegevens niet heel ver vooruit kunnen kijken. Wil je fietsen van Groningen naar Beilen? De applicatie geeft de melding dat het je geen regenvoorspelling kan geven: je bent langer bezig dan de app voorspellen kan.

Dat, althans, is onze perceptie van de werking van de app. In de praktijk geeft Regen? soms ook een foutmelding als we slechts een kwartier hoeven te fietsen naar een andere plek in dezelfde stad. We hebben ontwikkelaar Appademic gevraagd of ze bekend zijn met het probleem.

Regen iPhone vertrek Regen melding

Regen? is een bijzonder kleurrijke applicatie met een rare, onbenutte witte balk onderin beeld. We weten niet of dat een balk voor reclame is die er niet is, of dat het alleen op de iPhone 5 zichtbaar is en dat het beeld is opgerekt. Hoe dan ook is de witte balk onnodig en staat hij een beetje onverzorgd onder het paarse vak (vertrekpunt), roze vak (bestemming), gele vlak (vertrektijd) en de belangrijke knop ‘Gaat het regenen?’ in het blauwpaars. Regen? is dus verder een kleurrijke bedoeling. Met het hartje rechtsboven kan je recente locaties opvragen die je direct kan instellen als bestemming. Wel irritant is dat het vertrekpunt af en toe verspringt. Die staat dan niet op de huidige locatie en op de kaart waarop je een locatie kan zoeken, staat ook geen snelle localisatieknop. Je moet dan dus het huidige adres invoeren. Onnodig.

Als er geen regen valt op je route, krijg je een mededeling met een smiley te zien. Als er wel regen valt, zie je helaas geen tijdstip waarop je beter kan vertrekken. Wel kan je vanuit dat scherm Apple Maps openen om daarin de route te zien. Alles bij elkaar opgeteld; de fout van het niet kunnen berekenen, het verspringen van de vertreklocatie en het niet aandragen van alternatieven, is Regen? vooralsnog leuker op papier dan in de praktijk.

Downloaden: Regen? (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2013, 14:45
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienalarm, buienradar, regen, regenmelding, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.