Cirqit: inchecken op een tijdelijk evenement

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

Cirqit iPhone iPod touchMet het uitweiden van social media-apps, worden de functies van dergelijke toepassingen steeds specifieker. Kijk maar naar Cirqit, een nieuwe iPhone-applicatie waarmee je een tijdelijke check-in aanmaakt. Je maakt een Cirqit aan voor een evenement zodat deelnemers zien waar ze moeten zijn. Ook kunnen deelnemers zien wie er nog meer komen en kunnen betrokkenen hun nieuwe locatie delen. Het idee is dat je de toepassing tijdelijk gebruikt bij evenementen. Daarna vervalt het weer.

Cirqit kan bijvoorbeeld een uitkomst zijn voor grote evenementen waarop deelnemers van de ene naar de andere locatie moeten bewegen voor een volgend seminar. De organisatoren nodigen de deelnemers dan uit zich via de app in te schrijven voor een bijeenkomst en kunnen al aangeven hoe laat en waar de bijeenkomst zal zijn. Ter plekke kunnen deelnemers bij een evenement inchecken om te laten zien dat ze er zijn. Ook voor promotionele evenementen zou je Cirqit kunnen inzetten. Als organisator van een evenement kan je zelf aangeven hoelang deelnemers de tijd hebben om nog mee te doen aan een actie. Nadien is de Cirqit niet meer te zien voor anderen en is ook niet meer te achterhalen wie er was en hoeveel personen er waren.

Met zijn donkerblauwe en bruin-oranje kleurstelling ziet Cirqit er afgewerkt en onderscheidend uit. Helaas duurde het bij ons een tijdje voordat we de verificatiecode toegesms’t kregen om ons account mee te registreren. Dat werpt helaas een onnodige drempel op voor het aanmaken van een account en daarmee ook het aanmelden voor een evenement.

Downloaden: Cirqit (gratis)

Rectificatie
We hebben ruim een dag na het aanvragen van een registratiecode op ons telefoonnummer nog steeds de code niet ontvangen. De aanname dat het ‘een tijdje zou duren’ voordat de code verstuurd werd, is dus onjuist. Op dit moment lijkt Cirqit in Nederland onbruikbaar.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.