Amiga-klassieker Pinball Dreams komt naar de iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

pinball_dreams2Tenminste één spelcategorie laat het in de App Store een beetje afweten: flipperkastspelletjes. Meteen bij de lancering van de App Store had je ZEN Pinball: Rollercoaster (meteen gekocht voor €3,99). Later bracht dezelfde ontwikkelaar ZEN Pinball: Inferno uit. Na maanden is er eindelijk weer een nieuwe pinball-game: de Amiga-klassieker Pinball Dreams is door ontwikkelaar Cowboy Rodeo geschikt gemaakt voor de iPhone. Pinball Dreams was bij de lancering op de Amiga in 1992 extreem populair vanwege de grafische mogelijkheden. Zelden was er een realistischer uitziende flipperkast op de computer verschenen. Mensen kochten er zelfs speciaal een Amiga voor en Pinball Dreams werd één van de bestverkochte spellen op dit platform.

pinball_dreamsDe iPhone-versie heeft een maand nodig gehad om door Apple te worden goedgekeurd. Het bevat de originele vier flipperkasten, maar met verbeterde graphics (dankzij het grotere kleurenpalet van de iPhone) en de mogelijkheid om zowel in portret- als landschapsweergave te spelen.

De vier tafels zijn:
– Ignition: ruimtethema met raketten en planeten;
– Steel Wheel: stoomtreinen in het wilde westen van weleer;
– Beat Box: muziekthema met charts, bands en tours (zie afbeelding rechts);
– Nightmare: kerkhof met geesten en demonen (zie afbeelding links).

Muziek en geluiden zijn allemaal origineel. Bedienen doe je via het touchscreen: net als bij Zen Pinball raak je twee gebieden links- en rechtsonder op het scherm aan om de paddles te bewegen. Je kunt ook een stoot tegen de tafel geven, waarbij je moet oppassen voor een tilt. Omdat de ontwikkelaar zich zoveel mogelijk aan het origineel wilde houden, ziet Zen Pinball er voor hedendaagse gamers misschien aantrekkelijker uit, maar de reviewers in de App Store zijn al razend enthousiast: 4,5 sterren!

Installeren: Pinball Dreams (€4,99)

Via: Touch Arcade

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.