Apple wil eigenaar worden van iPhone5.com

· Gonny van der Zwaag

iphone 5Apple heeft een claim ingediend bij de World Intellectual Property Organization (WIPO) om de domeinnaam iPhone5.com in handen te krijgen. Dat is een opmerkelijke ontwikkeling, als je naar de naamgeving van de nieuwe iPad kijkt. Zoals we allemaal weten besloot Apple de pas gelanceerde iPad geen typenummer meer te geven, maar kortweg ‘nieuwe iPad’ te noemen. De kans is daardoor aanwezig dat de volgende generatie iPhone kortweg ‘nieuwe iPhone’ gaat heten.

De WIPO is inmiddels al begonnen aan een onderzoek, om te bepalen of Apple recht heeft op de naam. Momenteel is er op iPhone5.com een aantal discussieforum te vinden, waar wordt gesproken over toekomstige iPhones. Het forum ging van start in oktober 2010, dus vlak nadat de iPhone 4 op de markt kwam. Opvallend is dat Apple bij de domeinnaam iPhone4.com pas in actie kwam nadat het toestel al op de markt was. En bij de domeinnaam iPhone4S.com duurde het ook een tijdje, maar bleek Apple opeens haast te krijgen toen bleek dat de website verwees naar pornografische content.
De naam iPhone 5 is al meer dan een jaar de gangbare aanduiding om de volgende generatie iPhone aan te duiden en misschien is dat nu wel de enige reden waarom Apple het domein wil hebben.

Op de foto hierboven staat een willekeurige mockup die ooit voor de ‘iPhone 5’ is gemaakt.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.