Apple-patent: Magnetisch bevestigingssysteem voor accessoires

·

Magneet patentApple wil wellicht magneten voor meer dan alleen de Smart Cover van de iPad gebruiken. Een pas onthuld patent beschrijft hoe een iPad magnetisch ook bevestigd kan worden aan andere accessoires zoals een statief, lessenaar of een gamecontroller. Apple zou zelfs wel twee iPads aan elkaar willen bevestigen, om zo een grotere tablet te creëren. In de auto zou de iPad magnetisch bij de autospiegel bevestigd kunnen worden, zodat je hem ook nog eens makkelijker als routeplanner kunt gebruiken.

Door houders, accessoires en andere iPads met geïntegreerde magneten vast te houden, zou je niet langer gebruik hoeven te maken van speciale cases en andere bevestigingssystemen bij je iPad. Of Apple dit met het huidige magneetsysteem voor de Smart Cover voor elkaar krijgt is alleen nog de vraag: hoewel we een iPad bij zijn Smart Cover kunnen optillen zonder dat deze losklikt, lijkt er maar een kleine schok voor nodig om de iPad te laten vallen.

Magneet patent 2

Apple’s patent kan er op wijzen dat er actief wordt gekeken naar nieuwe accessoires voor de iPad. Een tweede mogelijkheid is dat het patent slaat op de Smart Cover en dat Apple het idee zo breed mogelijk wilde indekken. Een patent laat vaak zien waar Apple naar heeft gekeken, maar deze ideeën worden lang niet altijd uitgewerkt.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

14 reacties

 1. door basvn

  naja betere magneten vind ik een beetje griezelig met alle pasjes die iedereen heeft.. mn schoolpas stopt er mee als deze telang bij een magneet in de buurt is geweest.. (zit een nfc chip in).. dus wel leuk maar of het handig is is wat anders

 2. door Dustin

  Elk voordeel heeft een nadeel. Stop mijn iPad nooit in mijn broekzak bij mijn school of bankpas :D

 3. door Michel

  Origineel geplaatst door Dustin
  Elk voordeel heeft een nadeel. Stop mijn iPad nooit in mijn broekzak bij mijn school of bankpas

  Een iPad in je broekzak lijkt me sowieso al onmogelijk. Haha

 4. door basvn

  maar als je je ipad op je schoot hebt liggen en je schoolpas in je broekzak? (aan de voorkant) @Dustin:

 5. door Teebee

  ipad aan je achteruitkijkspiegel?
  Zal een leuke rit worden met minimaal zicht door je voorruit …….
  Lijkt me eerder zaak dat autofabrikanten eens gaan nadenken over logische plekken op het dashboard om smartphones een plek te geven. Meestal gaat dat momenteel nog primitief mbv een houder welke vervolgens knoppen e/o luchtuitlaten blokkeert.

 6. door Jan

  Nou het kan volgens mij heel goed in plaats van de achteruitkijkspiegel.
  Je heb ten slotte een camera voor en achter in de iPad/iPhone, die zou je als je nieuwe spiegel kunnen gebruiken.
  De achteruitkijkspiegel kan dan nog een beter functie krijgen als de gewone spiegel.
  Je zou bv kunnen inzoomen of de kinderen beter in de gaten houden zonder naar achter te hoeven kijken.
  De voor camera zou ook meteen kunnen opnemen wat er gebeurt en routeplanner zou zelfs de route kunnen aangeven met de life beelden.

 7. door Teebee

  @jan
  Tuurlijk, multifunctioneel is ie wel, maar dat een (te) groot deel van je eigen zicht door de voorruit wordt geblokkeerd is vragen om problemen.

 8. door Fraddy

  @jan
  Wel eens over gedacht of je auto dan nog aan de wettelijke eisen voldoet? Denk het niet.

 9. door Kai

  Ik snap niet dat je hier een patent voor krijgt. Magneten bestaan al heel lang en je kan er van alles mee vastmaken of ophangen. Als ik mijn pyjama met een magneet aan mijn koelkast hang krijg ik er echt geen patent op. Waarom Apple wel als ze er accessorires mee aan een iPhone of iPad hangen?

 10. door Marc

  @Teebee:
  Lijkt me met de iPad mini alweer veel minder een probleem

 11. door Jan

  Ik bedoel natuurlijk dat de iPhone voor mini auto’s is, de iPad mini voor de middenklasse auto’s en de iPad 1,2,3 en 4 voor in de auto waar ik in rij.

 12. door iSponge

  Hm.. 2 iPad’s aan elkaar lijkt me wel wat.. ben benieuwd naar de mogelijkheden die dat bied..
  Heb wel ooit een keer een filmpje gezien van een slot race app die meerdere iPad’s aan elkaar koppelde (via bluetooth) en je je iPhone gebruikte voor de besturing.. maar kan deze app niet vinden.. iemand een idee?

 13. door B.Stuurder

  Wanneer de ipad met een camera het beeld door de voorruit weergeeft, dan is je zichtveld alleen belemmerd door de buitenste rand. Vervolgens kun je over dit beeld van alles projecteren, zoals bijvoorbeeld een routeplanner of live informatie over de omgeving.
  In theorie kan de iPad als head up display worden gebruikt, ook recht voor je neus dus. @Teebee: @Teebee:

 14. door Teebee

  Ik blijf de gedachte van een ipad voor de voorruit werkelijk te belachelijk vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid.
  Je ziet geen r**t meer op die manier.
  Kan me ook niet voorstellen dat oomagent het op prijs kan stellen. Buiten dat zou je het zelf niet moeten willen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.