door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

51 reacties

 1. door Steve Jobs himself :)

  Grappig dat jullie er een nieuwstopic van maken
  ik uit toevallig net deze frustraties op jullie forum

 2. door piet

  sinds 2.01 crashes die zelfs als ik hem als iPod gebruikt. Al 3 keer vastgelopen

 3. door laurens

  heb hier tijdens me vakantie ook last van gehad. drukte even op alles bijwerken en na 20 seconde dat apple logo die ik niet meer kwijtraakte. Na een paar dagen deed die het weer maar telkens als ik internet had was die weer ‘kapot’, jammer dat dit bijna nog instabieler is dan de oude vertrouwde installer…

 4. door heer henk

  Ik vind het echt dom dat er niet iets als een kwaliteitscontrole is, er zijn nu zo machtig veel baggerapps waardoor die appstore niet echt handig meer is om te gebruiken… Daar heeft niemand wat aan toch?

 5. door Brasco

  Sinds 2.01 heb ik ook problemen met Wi-Fi, het signaal komt minder door dan voor de update.
  Ook had ik gisteren geen bel-signaal maar ik vermoed dat dit door het slechte weer kwam.

  EDIT: Inderdaad Ronald, safari doet ook moeilijk de laatste paar dagen.

 6. door Ronald

  Heb nog de meeste craches van safari zelf :S

 7. door Daaf

  tsjah ik heb geregeld dat die app’s uit zichzelf afsluit of als ik iets instaleer via cydia dan kom ik daar niet meer uit als ik op de home knop druk eigenlijk loopt mijn iphone dagelijks wel een keertje vast

 8. door Michel

  Ik vind dat Apple groot gelijk heeft dat ze “I Am Rich” heeft verwijderd. Op 1 cent na 1000 dollar om een robijn op je scherm te zien!
  Wat denk als je de install knop per ongeluk aanraakt in de Appstore?

  Ergo, dit soort software is complete bullshit en moet geweerd worden.

 9. door Jeroen

  Ik heb de mijne opgestuurd voor reparatie.

  Dit is al 8 keer bij mij gebeurd. (dode iphone na updaten of installeren via de appstore op de iphone).

  Zelfs bij updaten of installeren via itunes viel de iphone regelmatig en kon ik deze resetten.

  Ben hem nu tot 4 weken kwijt, maargoed.

 10. door iPim

  Een goed idee is om vooraleer je een appicatie installeert of update, je iphone uit en aan te zetten, te rebooten zeg maar.

  Hier mijn tip om crashes te beperken:
  http://ipim.delrue.com/2008/08/tip-firmware-20-minder-laten-crashen.html

  Ondertussen is uiteraard firmware 2.0.1 uit.

 11. door Nms

  @ Michel

  Een beetje offtopic is het niet?
  Of ben je gewoon bij het verkeerde topic?

 12. door iPim

  @ Piet: bij mij loopt hij ook vast in iPod. Blijkbaar iets met corrupte mp3 bestanden. ben hey nog aan het uittesten.

  Kijk even hier: http://ipim.delrue.com/2008/08/shuffle-play-problemen-na-iphone-201.html

 13. door Rob

  Gewoon wachten als hij crasht bij het installeren van een app. Springt na een tijd vanzelf terug op het startscherm, kan soms wel even duren…

 14. door Martin

  dit is het probleem dat ik na de update van 2.0 had met mn ipodtouch 16gb.
  Is het goed om met dit probleem te updaten Naar 2.0.1?

 15. door rteerlin

  Tja ik heb nu zo’n 5 keer een vastloper gehad sinds ik firmware 2.0 geinstalleerd heb.
  Kost steeds uren om de oorspronkelijke toestand terug te zetten. Misschien leuk als je
  niks beters te doen hebt.
  Dit lijkt werkelijk nergens op; je zou haast zeggen dat Windows Mobile nog stabieler is.

 16. door robbert

  hele iPod touch is legaal, netjes updates gekocht grof geld in app store uitgegeven en sinds de laatste update 2.0.1, is mojn iPod vandaag al 5 keer vastgelopen waarvan 3 elke keer op Apple apps (app store, muziek functie en Safari) daarnaast lijkt ie ontzettend traag. Lekker dan :(

 17. door Frrrrrr...

  “Windows-gebruikers zijn gewend om regelmatig de Blue Screen of Death te zien en… ”

  Nou ben ik Mac- én Windowsgebruiker, maar eerlijk gezegd heb ik onder OSX vaker vastlopers/hick-ups/zandlopers dan onder Windows XP en Vista gehad. Niettemin blijft OSX mijn fovoriet, maar dat terzijde.

  Tip voor de redactie, die opbouwend bedoeld is: jullie stukjes zijn hartstikke leuk danwel nuttig danwel interessant. Maar een stukje insteken door eerst Windows mbv een wat mij betreft achterhaalde kwalificatie erbij te slepen terwijl het eigenlijk over de vastlopers van OSX en Iphone gaat, maakt het er niet sterker op. Ook journalistiek niet.

  Groeten, een trouwe Iphoneclub-lezer.

 18. door Nilles

  bij updates idd 1 keer gehad.
  Merk wel dat sinds de update naar 2.0 de WiFi verbinding vaak wegvalt of minder sterk is en hij is trager richting de sms functie.

 19. door Martin

  @robbert
  Had jij dit probleem al met 2.0?
  En toen jij je iPod aan het updaten was naar 2.0.1, bleef je ipod toen ok niet hangen op het Apple logo?

 20. door david

  ik heb alleen dit probleem als ik cydia gebruik

 21. door maus

  kep met wifi vooral dat hij zegt dat er geen verbinding mogelijk is met netwerk’ ‘
  moet ik hem eerst helemaal overnemen met ip e.d, dan doet hij het voor een dag of 2,
  dan moet ik het opnieuw doen:S

 22. door Rob

  Hmm, ik heb al 2x gehad dat hij gewoon wegviel, en pas na superlang de reset in te houden hij weer aanging. Hoop dat het niet nog eens komt.

 23. door robbert

  @martin

  Met 2.0 nergens (merkbaar) last van gehad. Sinds de laatste update is het ‘vrij hopeloos’ geworden. Safari die ontzettend traag is, tekst input die blijft hangen, app store die niet opstart , mp3s die even ‘stotteren’ en dit alles bij normaal gebruik ( geen jailb, hacks of andere ongein). Ook heb ik de apps uit de appstore niet opgestart zodat iets op de achtergrond blijft draaien, lijkt dus echt aan de firmware update te liggen. Die om jouw vraag te beantwoorden, vlekkeloos ging.

 24. door Martin

  Zal ik mn ipod touch updaten naar 2.0.1 of niet?
  Ik had vandaag nog mail van Apple gekregen en ze zijden dat ik moest updaten.

 25. door Tales

  het schijnt dat je hier geen last meer van hebt als je de appstore op je iPhone niet gebruikt, en gewoon iTunes gebruikt. Dat is mijn ervaring en die van Leo Laporte, en van de Apple Phone Show :)

 26. door slassi

  Normaal zou je met 2.0.1 geen vertraging meer mogen hebben bij een SMS-typen maar ik heb wel degelijk nog vertraging…
  Weet iemand hoe dat komt?

 27. door Dani

  Bij mij is Super Monkey Ball al verschillende keren vastgelopen, 2 opnieuw moeten installeren, erg frustrerend

 28. door W.D

  Grrrrrr… Heb vanmiddag m’n 1st gen iPhone opnieuw geflashed omdat ikstrontziek werd van aller vastlopers. Leek me wel prettig, met een schone lei beginnen.
  Ik haal net updates van Cydia binnen en ja hoor, hij zit weer vast in het Apple-logo-bootscherm… #^&R@#&^%@#!!!!!!

 29. door Chris

  Ik zat te denken mijnn Iphone 3G te upgraden van 2.0 naar 2.01 maar zo te horen is het beter om maar even te wachten tot Apple weer met een andere update…

 30. door Jeevan

  Dit heb ik dus een week geleden gehad, een week geen iPhone dus.
  Wist me dus geen raad meer, (had waarschijnlijk verschillende apps tegelijk geupdate, kan dit niet dan?) uiteindelijk via iTunes gerestored naar 2.0, belachelijk dat dit kan gebeuren bij Apple’s 3G toestel, mijn eerste generatie iPhone vanaf was veel betrouwbaarder, geen enkele crashes gehad.
  Geniet weer van mijn iPhone, onlangs firmware update ging vlekkeloos.

 31. door martin

  nog 1 vraagje,
  ik zit nu ok nog op 2.0, en van alles wat ik hoor bij apple discussie formen, heb ik toch niet zoveel zin om 2.0.1 te downloaden, als er een nieuwere ipod/iphone versie is, zegmaar 2.0.2, kun je die dan direkt downloaden of moet je dan eerst 2.0.1 downloaden?

 32. door i-hka

  Met 2.01 geen enkel vastloper gehad en ook niet met de voorgaande versie 2.0.
  Dit werkt wel goed, nog…

  Overigens ook geen blauwe schermen in windows noch XP noch 2000. Happy windows user!

 33. door martin

  ik zit nu ok nog op 2.0, en van alles wat ik hoor bij apple discussie formen, heb ik toch niet zoveel zin om 2.0.1 te downloaden, als er een nieuwere ipod/iphone versie is, zegmaar 2.0.2, kun je die dan direkt downloaden of moet je dan eerst 2.0.1 downloaden?

 34. door Jerk

  What are you talking about? I haven’t seen a so-called Blue Screen of Death since W98, Apple boy

 35. door roger666

  Vastlopen door Apps is natuurlijk niet de schuld van Apple

 36. door bart

  Zit op 2.01. met Classic iPhone en geen problemen met App Store spul, geen issues met WIFI of anders. Ik heb WEL het idee dat e.e.a. vlotter loopt bijv. SMS tikken of switchen/opstarten van applicaties

  Maar lang niet alle aaps zijn zinvol, solide of volledig werkend. Dus een soort kwaliteits check voor aanbieden voor koop mag wel (beter)

 37. @Frrrrrr…: Dan lees je helaas erg selectief (of haalt in ieder geval wat selectief het ongunstige commentaar eruit), want meteen daarachter staat dat je ook bij OS X vastlopers krijgt. Ook wij gebruiken beide besturingssystemen vrijwel dagelijks en ja; het komt nog steeds voor dat of Windows of Mac OS X spontaan vastloopt. Dat de term bij Windows wat algemeen onder Blue Screen of Death is gekwalificeerd is omdat lezers met die term bekend zijn. We hadden eigenlijk voor de volledigheid het Spinning Beachball voor OS X moeten gebruiken.

 38. door wesley

  hoevaak heb ik dit probleem denk zoon 3x per dag zwaar iritant vooral als die in een kapt bij een lange mail of sms schrijven paar keer meegemaakt bellen 1 of 2 x. zonder aps draaide hij veel instabieler
  nagenoeg geen death shot 1 x gebeurt sinds ik vorige week aps er op heb staan kan ik hem wel
  tegen de muur aan gooien van ellende terwijl 1ste gen da tog egt niet deeed denk mischien zo lang mogelijk me oude gebruiken tot dat apple met een degelijke systeem besturing komt sorry maar
  mijn vertouwen is wel wat gezakt (terwijl ik al 10 jaar apple user ben :S div apratuur hier thuis staan)

  groet wes

 39. door RedHead

  mmm.
  Toch nu toe nog geen enkele last gehad. Zowel met 2.0 als met 2.0.1 niet. En ja ik gebruik de iPhone en er staan Apps op.

 40. door ikkieman

  2.0.1 en nergens last van. Af en toe een keer een vastloper, maar na windows mobile alsnog een verademing. Hopelijk slaat ie nooit meer vast met 2.1

 41. door Hansje Teeuwen

  Ja, waarom niet?

 42. door W.D

  Oplossing voor Screen of Death, gevonden op ArsTechnica, werkt bij mij:

  1. Connect to iTunes via USB. Do not disconnect for rest of these steps. iTunes may appear frozen or stuck with spinning beachball….this is okay, do not Force Quit iTunes. I tried a few times w/o it being connected to iTunes and it doesn’t work.
  2. Once connected, hold Home + Power until screen blinks then Apple logo comes back up.
  3. Wait until Apple logo dims slightly (~5 minutes or less). Do NOT reboot until the apple logo dims.
  4. Hold Home + Power again until it reboots and Apple logo comes back up.
  5. After 2 min or so, the phone may vibrate once or twice. Continue waiting for the full 5 min until Apple logo dims slightly. iTunes at this stage MAY recognize the phone…do not sync or do anything in iTunes.
  6. Hold Home + Power for the 3rd time until it reboots. Phone may vibrate again after 2 minutes or so. Eventually you’ll break into your Home screen.

 43. door Niels

  ik had het gisteren ook. de oplossing: even aan de Mac laten hangen en opladen. ik was twee applicaties (dat racespelletje en een waterpas programmaatje) tegelijk aan het downloaden/installeren. Intussen Sudoku aan het spelen met een batterij van 10%. Niet verstandig.

  Ik denk dat de batterij een groot aandeel heeft in deze crashed. Restore via iTunes was gelukkig (want de iTunes Library is niet bij me nu) niet nodig :)

 44. door iFuEUck

  Ik ben het er helemaal niet mee eens dat, zoals de eerste zin van het artikel aangeeft, je als windows gebruiker regelmatig het blauwe scherm ziet. Op mijn huidige laptop met Vista heb ik het nog nooit gezien!! (ik heb hem nu ruim een jaar).

  En ik lees het artikel niet selectief, ik heb gezien dat je ook hebt opgeschreven dat het bij Macs gebeurd. Maar bij Windows regelmatig…..

  Dit is weer een beeld van PC/Windows neerzetten die is gebaseerd op iets wat het ooit was. Er is bij Microsoft inmiddels (blijkbaar) veel verbeterd. Iets waar Apple nog wat van kan leren gezien de vele malen dat ik uit applicaties word gegooit op mijn iphone….

 45. door Martin

  ik ben een windows gebruiker en ik heb ok nog nooit dat blauwe screen gezien, ik heb alleen altijd dat Apple logo gezien(screen of death)

 46. door E. Veenstra

  Heb wel degelijk een aantal keren het BSOD gekregen na aansluiten van de iPhone, kwam erachter dat dit te maken heeft met de foto’s die met de iPhone gemaakt zijn. De PC ziet de iphone als digitale camera maar kent daar geen drivers voor, gevolg-> Blue screen of death.

  Oplossing: Foto’s van de filmrol verwijderen voordat je hem aansluit via USB op de PC.
  Oplossing 2: Autoplay functie in Windows uitschakelen zodat hij de aangesloten USB devices niet gaat scannen.

 47. door iFuEUck

  @ veenstra
  gebruik je windows 98 of 95 dan??

  Bij mij is er (in Vista) geen enkel probleem met het lezen van de foto’s.

 48. door Sjaak

  Kap ff met die ‘ik heb windows en ik heb nog nooit een blue screen gehad’ – reacties, wat een geleuter. Geweldig dat je al een jaar lang met Vistra draait, maar het boeit echt niemand. Geloof me.

  Volgens mij hadden we het hier over het vastlopen van de iPhone.

 49. door Emiel

  Heb dit voor gehad, moest men ipod binnenbrengen ben nu er op aan het wachten (2 weken)

 50. door roel

  Ik snap het nu nog steeds niet. Wanneer kunnen we nu eens smsen. Waarom laat Apple zolang op zich wachten om een fatsoenlijke sms app uit te brengen voor windows vista.

 51. door Wouter

  @W.D:
  Top! dank je!
  Dit heeft ook bij mij gewerkt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.