Apple TV 4K

tvOS 13.4.6 uitgebracht voor de Apple TV en HomePod

Er staan nieuwe tvOS- en HomePod-updates met bugfixes voor je klaar. tvOS 13.4.6 is nu beschikbaar voor de twee meest recente Apple TV-modellen en update 13.4.6 is te installeren op de Apple TV.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als Apple een reeks software-updates uitbrengt, kan je er vanuit gaan dat de Apple TV er ook weer bij is. Ook nu, want naast iOS 13.5.1 en iPadOS 13.5.1 en watchOS 6.2.6 zijn nu ook tvOS 13.4.6 en de HomePod-update 13.4.6 beschikbaar. Hopelijk zijn je verwachtingen niet te hoog voor deze update, want Apple voert alleen bugfixes door.

tvOS 13.4.6 beschikbaar: bugfixes voor Apple TV

Zoals met elke update voor de Apple TV is het ook nu lastig achterhalen wat er precies verbeterd is in tvOS 13.4.6. Apple geeft hiervoor nooit volledige releasenotes vrij en wat betreft de beveiliging weten we pas later wat Apple zoal verbeterd heeft. Tot die tijd is het nog gissen, dus mocht je iets nieuws ontdekt hebben, dan horen we dat natuurlijk graag in de reacties.

Zodra we meer weten wat Apple aangepakt heeft in deze update, werken we dit artikel bij. Dan vind je hier ook de details van de beveiligingsaspecten, mochten die bekend zijn.

HomePod-update 13.4.6

Apple heeft ook een update voor de HomePod uitgebracht. Deze bevat volgens de releasenotes algemene verbeteringen voor stabiliteit. Een week eerder kwam de HomePod 13.4.5 update uit, ook met kleine bugfixes. De software wordt automatisch geïnstalleerd, maar je kunt het ook handmatig doen.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

tvOS 13.4.5 downloaden
tvOS 13.4.6 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 13.4.6 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.