Zo voorkom je dat iPhoto opstart bij het aansluiten van je iPhone op de Mac

Bij het aansluiten van je iPhone op een Mac opent vanzelf iPhoto. Maar meestal wil je alleen maar synchroniseren met iTunes waardoor iPhoto helemaal niet nodig is. Hoe voorkom je het opstarten ervan?

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Bij het aansluiten van een iPhone, iPod touch of iPad op een Mac opent automatisch iPhoto, het fotoprogramma van de Mac. Dat kan ongewenst zijn omdat je computer er trager van wordt. Zo schakel je het uit.


Om te voorkomen dat de Foto’s-app op de Mac automatisch start hebben we een aparte tip geschreven, die je hieronder vindt.

Bekijk ook

Zo voorkom je opstarten van de Mac Foto's-app bij het aansluiten van je iPhone

Foto's voor Mac wordt automatisch gestart zodra je een iPhone of iPad aansluit. Wil je dat liever niet? In deze tip leggen we uit hoe je het kunt uitschakelen.

iphotoVeel mensen hebben iPhoto geïnstalleerd omdat het gratis bij de bundel iLife zit of omdat het standaard al voorgeïnstalleerd op de Mac staat. Wil je niet dat iPhoto telkens opstart, dan kun je dat als volgt voorkomen:

  1. Open iPhoto op de Mac.
  2. Ga naar iPhoto > Voorkeuren.
  3. Ga naar het tabblad Algemeen.
  4. iPhoto behandelt de iPhone alsof het een fotocamera is. Onderaan het scherm zie je de optie Open bij aansluiting camera.
  5. Kies hier de optie Geen programma.
  6. Sluit iPhoto.

iphoto en iphone

De volgende keer start iPhoto niet meer vanzelf op. Wil je toch de foto’s uit je iPhone halen, dan kun je iPhoto natuurlijk altijd nog handmatig opstarten.

Heb je een nieuwere versie van OS X of macOS, dan beschik je over de Foto’s-app en de Fotolader. Ook dan kun je te maken krijgen met het ongewenst opstarten van de Fotolader-app. In onderstaande tip lees je hoe je dit kunt voorkomen:

Bekijk ook

Melding van Fotolader uitschakelen bij aansluiten van je iPhone of iPad

Sluit je een iPhone of iPad aan op de Mac, dan kan er een pop-up verschijnen dat er een camera is aangesloten. De Mac kan dan de Fotolader te openen. Liever geen pop-up? Zo schakel je het uit!