iPad ebooks

Boeken met Adobe DRM (ebooks) lezen op iPhone, iPad en iPod touch

eBooks met een Adobe DRM-beveiliging kun je op meerdere manieren lezen op je iPhone of iPad. Met de apps Adobe Digital Editions en Bluefire Reader zet je deze boeken van je computer naar je iOS-toestel. In deze tip lees je hoe dit werkt.

iPad ebooks
Als je ebooks via Apple koopt, kun je de boeken lezen via de gratis iBooks-app. Maar koop je je ebook bij andere partijen, dan zijn die vaak voorzien van Adobe DRM. Dit geldt voor Bol.com, AKO, Bruna, Kobo, Barnes & Noble, Ebook.nl en andere partijen. Je kunt de boeken vaak niet zomaar lezen in een e-bookapp maar zult extra stappen moeten nemen. Dit artikel legt uit hoe het werkt.

eBooks met Adobe DRM

Er zijn meerdere manieren om boeken met beveiliging te lezen op je iPhone of iPad. Een app als Bluefire Reader kan bestanden met Adobe DRM eenvoudig openen, zodat je de boeken kunt lezen. Ook de eigen app van Adobe genaamd Adobe Digital Editions is hiervoor een makkelijke oplossing.

De stappen om een boek met Adobe DRM te kunnen lezen, zijn als volgt:
Bluefire Reader voor de iPad.

 1. Download en autoriseer Adobe Digital Editions op de desktop. Heb je nog geen Digital Editions, dan download je dit op de desktop en maak je een Adobe ID aan. Je hebt alleen een e-mail en wachtwoord nodig. Ga naar Digital Editions en autoriseer de app met je inloggegevens. Elk boek dat je daarna aan de app toevoegt is gekoppeld aan dit Adobe ID en daarom te lezen, ook op andere platformen.
 2. Download en autoriseer Bluefire Reader (link) op je iPhone of ander iOS-apparaat. Je kunt ook Adobe Digital Editions (link) voor iOS gebruiken. Bluefire Reader is één van de apps waarmee je Adobe DRM-bestanden kunt lezen. Bij het openen van de app moet je meteen je Adobe ID invullen. Het ID voor Adobe Digital Editions en Bluefire Reader moet hetzelfde zijn.
 3. Koop een boek en download het naar Digital Editions op de desktop. De boeken met Adobe DRM worden in een speciale map op je computer bewaard. Je kunt er naartoe bladeren door te zoeken op ‘Digital Editions’. Op een Mac is dit: User/Documents/Digital Editions/…
 4. Zorg nu dat het bestand in Bluefire Reader of Adobe Digital Editions op je iOS-apparaat terechtkomt. Hiervoor zijn drie manieren: via Bestandsdeling in iTunes, via e-mail of via Dropbox.

Toevoegen via iTunes Bestandsdeling:

 1. Sluit je iPhone of iPad aan op de computer en start iTunes.
 2. Selecteer je toestel en ga naar het tabblad Apps.
 3. Blader naar beneden en je ziet een lijst met apps.
 4. Kies Bluefire Reader of Adobe Digital Editions en je ziet rechts een venster verschijnen waar je met de knop Voeg toe nieuwe boeken aan kunt toevoegen.
 5. Je kunt de boeken ook gewoon met je muis naar dit venster slepen.

iTunes-bestandsdeling met ebooks-apps.

Toevoegen via e-mail:

 1. Stuur een e-mail naar jezelf met daarin het boek als bijlage.
 2. Open het mailtje in de mailapplicatie op je iPhone.
 3. Druk op het bestand en je krijgt een lijst met apps te zien die het ePub-formaat ondersteunen, bijvoorbeeld Stanza, Bluefire Reader en Kobo.
 4. Kies de gewenste app en het boek zal meteen openen.

Toevoegen via Dropbox:

 1. Open op je computer de Dropbox-map.
 2. Sleep het boek er naartoe.
 3. Open nu de Dropbox-app op je iPhone of iPad.
 4. Met de knop rechtsboven kun je aangeven met welke app je het bestand wilt openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2016
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen adobe, boeken, drm, ebook