Review: Marware CEO Premiere 3G voor de iPhone 3G

Review van de Marware CEO Premiere 3G voor de iPhone 3G, een heupcase voor je iPhone aan je broekriemclip. De case is van uitstekende kwaliteit, maar een dergelijke uitvoering met broekriemclip valt niet bij iedereen in de smaak.

Marware CEO Premiere for iPhone 3GMarware heeft een aardige variëteit aan cases voor de iPhone 3G uitgebracht: ze hebben modellen in kunststof, leer en siliconenrubber. De meest luxe beschermhoes is de Marware CEO Premiere 3G, gemaakt van zwart leer. Dit is een heupmodel dat je aan je broekriem moet dragen, waarbij de iPhone op z’n kant is opgeborgen. Varianten op deze case zijn de Marware CEO Sleeve 3G en de Marware CEO Flip Vue, beide met een soortgelijke strip geperforeerd leer. Deze perforatiestrook is nieuw in vergelijking met de CEO-serie voor de eerste generatie iPhone.


[flickr]set:72157606579228999[/flickr]

Uitvoering van de Marware CEO Premiere 3G

De Marware CEO Premiere 3G wordt geleverd met een screenprotector en een poetsdoekje. Na het plaatsen van de screenprotector is de case meteen klaar voor gebruik. Achterop zit een stevige klem waarmee je de case aan je broekriem of aan een tas kunt klemmen. Je hebt hierdoor de iPhone altijd bij de hand, zonder dat ‘ie in de weg zit. Je loopt geen risico dat de iPhone in je broekzak klem komt te zitten of met scherpe voorwerpen in aanraking komt. Want dames, mannen die hun broekzakken volproppen met 1001 dingen, dat ziet er toch ook niet uit?

[flickr]set:72157606579285291[/flickr]

Uitvoering van de Marware CEO Premiere 3G

De case is geheel uitgevoerd in leer, met aan de achterkant een niet-verwijderbare broekriemclip en aan de voorkant een sluitflap die met klittenband dichtgaat. Aan de voor- en achterzijde is ook een patroon in het leer geknipt, die de case een wat luxere uitstraling heeft. Er zit een metalen merkje met het logo van fabrikant Marware op en aan de onderzijde is een opening gemaakt waarmee je de iPhone uit de case kunt duwen. Door de niet al te strakke vormgeving is de CEO Premiere 3G ook geschikt voor de eerste generatie iPhone en voor telefoons die ongeveer hetzelfde formaat hebben.

De CEO Premiere 3G is aan de binnenkant voorzien van grijs suede. Aan de zijkanten zitten smalle verbindingsstukjes waardoor de aan/uitknop en de oortelefoonaansluiting aan de bovenkant van de iPhone toegankelijk blijven. Nu is er niet echt een reden om de iPhone in te schakelen wanneer deze in de case zit, want als je op het scherm wilt kijken zul je de iPhone toch uit de case moeten halen. Aan de andere zijkant van de case blijven de speaker en microfoon onbedekt, zodat je eventueel zou kunnen bellen wanneer de iPhone in de case zit (maar om een nummer in te toetsen zul je toch op het scherm moeten kijken en dus ook de iPhone uit de case halen, tenzij je een applicatie als VoiceDial gebruikt).

[flickr]set:72157606575550688[/flickr]

Marware CEO Premiere 3G in gebruik

De CEO Premiere is mooi uitgevoerd: de kwaliteit van het leer is goed, de stiksels en de uitsnedes in het leer geven het hoesje een mooie uitstraling en de duurzaamheid is ook uitstekend. De enige twee redenen waarom je deze case niet zou kopen is omdat het een tamelijk prijzig model is (de gemiddelde case kost rond €25) en omdat een heuptasje niet iedereen aanspreekt. Is dat laatste het geval dan kun je bij Marware ook de Marware CEO Sleeve 3G en de Marware CEO Flip Vue krijgen. Die lossen ook meteen het eerste probleem op: de prijs is iets lager (€24,95 voor de CEO Sleeve).

Vind je het perforatiepatroon niet mooi, dan kun je natuurlijk ook de eerste generatie Marware CEO Premiere kopen. Die is goedkoper (€29,95) en ziet er iets klassieker uit. Die heeft overigens wel een magneetsluiting in plaats van een klittenbandsluiting bij het hier besproken 3G-model.

[flickr]set:72157606579325893[/flickr]

Conclusie

De kwaliteit van de Marware CEO is uitstekend: de case is mooi uitgevoerd, ziet er duurzaam uit en gaat meerdere iPhone-generaties mee (als Apple de afmetingen ongeveer hetzelfde houdt). Toch is dit een case die bij sommige mensen wel en bij anderen totaal niet in de smaak zal vallen vanwege de hoge nerdfactor. Ben je geen riemclipdrager, dan heeft Marware ook modellen in dezelfde serie, die je in je broekzak kunt dragen. De Marware-cases zijn er – zoals gezegd – ook specifiek voor de eerste generatie iPhone.

Meer info

Lees de 12 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »