Review: Macally Bella voor iPhone 3G

Review van de Macally Bella. Hoewel de cases van Macally doorgaans goed van kwaliteit zijn, valt de Bella toch wat tegen: de opening voor de iPhone is te klein en dreigt te scheuren.

Macally BellaAls je spullen beschikbaar krijgt om te reviewen, is de verleiding groot om te beginnen met cases die in positieve zin opvallen. Vandaar ons enthousiasme over de Stylz Dual Case en ook de Marware CEO Premiere kwam er goed vanaf, al was de draagwijze niet helemaal onze smaak. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook cases die bij het uitpakken meteen wat tegenvallen. De Macally Bella is zo eentje.


Op papier ziet het er allemaal prima uit: de case is gemaakt van nappaleer, wordt geleverd met een nekkoord en een stevige karabijnhaak om de case om je nek te hangen. De achterkant is gemaakt van zacht en duurzaam materiaal en alle poorten en knoppen zijn goed bereikbaar.

Uitvoering van de Macally Bella voor iPhone 3G

Macally levert de Macally Bella in een luxe verpakking. Deze case werd eerder ook al eens voor de iPod touch en andere iPod-modellen uitgebracht. Voor de iPhone 3G is de Bella verkrijgbaar in zwart en wit. In de verpakking vind je de case, een screenprotector en een nekkoord. Achterop de case is een lederen lusje gemaakt, waaraan een wat grotere karabijnhaak is bevestigd. Hiermee kun je de case aan je broeklus of aan het nekkoord bevestigen.

[flickr]set:72157606707463198[/flickr]

De voorzijde van de case is gemaakt van een harde leersoort. Het lijkt alsof Macally hiervoor een soort verstevigingsmethode heeft gebruikt, want het raamwerk rondom het scherm is nauwelijks buigbaar. De achterzijde is helemaal gemaakt van kunststof, met daarop een fluweelachtig laagje in streeppatroon. Aan de boven- en onderkant zit een opening. De binnenkant is volgens de specificaties op de website van microsuede gemaakt. Dat is geen leer, maar een kunststof met harige bekleding. Aan de achterzijde zit ook een opening voor de camera.

De Macally Bella voor iPhone 3G in gebruik

Wanneer je de case wilt gaan gebruiken sta je voor een probleem: hoe krijg je de iPhone naar binnen? De opening aan de onderzijde is veel te krap en via het venster aan de voorzijde lukt ook niet: daarvoor is het leer veel te stug. Via de bovenkant dan maar, al gaat dat ook vrij moeizaam. Het lukt maar net om de iPhone door de opening te wurmen, waarbij meteen opvalt dat de opening voor de camera op een onhandige plek zit: bijna langs de bovenrand van het materiaal, waardoor de kans bestaat dat de opening gaat scheuren. En dat doet ‘ie ook: na de iPhone voor de tweede keer in de case te hebben gestopt is er schade aan het camera-oog.

[flickr]set:72157606707472516[/flickr]

Omdat de opening waar je de iPhone doorheen moet steken niet elastisch is, kost het moeite om de iPhone in en uit de case te halen. Zit de iPhone er eenmaal in, dan zit de opening aan de bovenkant niet helemaal strak.
Nog even iets over het oog aan de achterkant, waarmee je de iPhone via de karabijnhaak aan je broek kunt bevestigen. Dat oog is gemaakt van leer en is stevig aan de achterkant bevestigd. Op dat punt geen klachten over de kwaliteit. Macally Europe stuurde nog een aantal andere cases, die kwalitatief veel beter uit de verf komen en die we nog gaan bespreken. De Macally Bella is op een aantal punten sterk (mooie voorzijde, stevige lus, stevig rondom doorgestikt) maar heeft wel z’n beperkingen.

[flickr]set:72157606711131353[/flickr]

Conclusie

Het idee van de Macally Bella is goed, maar door de kleine opening en de kans op scheuren bij de camera-opening is deze case alleen aan te raden wanneer je van plan bent om de iPhone niet meer uit de case te halen. De opening aan de bovenzijde is niet elastisch en daardoor enerzijds te groot (blijft teveel open staan) en tegelijk ook te klein (iPhone past er moeilijk doorheen). De cases van Macally zijn meestal van prima kwaliteit, maar de Macally Bella schiet toch wat tekort.

Meer info

Lees de 5 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »