Review: Stylz Body Armor voor iPhone 3G

Een review van de Stylz Body Armor voor de iPhone 3G, een hardcase waarmee je iPhone 3G goed beschermd is. De Stylz Body Armor for iPhone 3G is verkrijgbaar in zwart, wit en transparant.

Stylz Body ArmorDe Nederlandse fabrikant Stylz heeft een serie cases voor de iPhone 3G uitgebracht. In deze review kijken we naar de Stylz Body Armor for iPhone 3G, een polycarbonaat hardcase waarmee je iPhone 3G aan alle kanten beschermd is. De case is te koop in drie kleuren: zwart, wit en transparant. In een later review zullen we ook de iPhone 3G Dual Sleeve (siliconcase) van dezelfde fabrikant gaan bekijken.

Uitvoering van de Stylz Body Armor for iPhone 3G

De Stylz Body Armor for iPhone 3G wordt geleverd in een verpakking van karton en plastic. Binnenin vind je alleen de case; geen screenprotector, poetsdoekje of andere accessoires. Een screenprotector is bij deze case ook niet nodig, want die zit al in de case ‘ingebouwd’.

[flickr]set:72157606538203922[/flickr]

Om de iPhone in de case te plaatsen schuif je beide delen uitelkaar. Bij sommige hardcases (van andere fabrikanten) komt het wel eens voor dat de twee delen aan elkaar moeten worden geklikt met clips. Dat heeft als gevaar dat vroeg of laat een clip door slijtage afbreekt (mijn meest recente ervaring daarmee was met deze wel erg goedkope HTC TyTN-case van Brando).

Body Armor van StylzBij de Body Armor van Stylz kan dat niet gebeuren: daar schuiven beide helften via een soort rails op elkaar. Alleen het laatste gedeelte, bovenaan bij de aan/uitknop moet je nog even aanduwen om te zorgen dat ook op dat punt beide helften goed op elkaar aansluiten. De case heeft openingen voor aan/uitknop, oortelefoonaansluiting, camera en connector.

Het uiterlijk van de Body Armor is prima: het ziet er strak en modern uit, de kleuren zijn helemaal goed en het polycarbonaat maakt een robuuste indruk. Omdat het materiaal behoorlijk dik is, wordt de iPhone wel iets dikker, maar ook weer niet zoveel dikker dat je met een gigantische baksteen op zak loopt.

[flickr]set:72157606538215244[/flickr]

Stylz Body Armor for iPhone 3G in gebruik

Aan de voorzijde zit een screenprotector die er eerst wat wazig en gekrast uitziet – totdat je ontdekt dat er nog een extra beschermlaagje overheen zit. Het scherm is daarna kristalhelder en krasvrij, maar toch zijn we niet helemaal tevreden met deze oplossing: de screenprotector is iets te opvallend aanwezig. Het lijkt alsof je voortdurend door een venster zit te kijken en bij het bedienen moet je soms nog een keertje extra tikken om te zorgen dat de iPhone reageert.

Stylz Body ArmorDat komt waarschijnlijk omdat de screenprotector, net als de rest van de case, tamelijk dik is uitgevoerd. Prima natuurlijk, want daarmee is je iPhone beter beschermd, maar het moet niet in de weg gaan zitten. Een opgeplakte screenprotector voldoet in zo’n geval beter: die valt minder op en geeft de aanraking beter door. Het is zeker niet onwerkbaar, maar het kan zijn dat je echt meerdere keren met je vinger over de schermbescherming moet glijden voordat de beweging wordt geregistreerd. Ook bij het typen hebben we soms dat een letter wordt gemist. Het helpt overigens wel als je wat harder dan normaal op het scherm tikt of glijdt, zodat de minieme speling tussen scherm en de beschermingslaag wordt opgeheven. Het scherm reageert dan wel accuraat. Misschien was het exemplarisch voor ons reviewmodel, maar wel een punt om rekening mee te houden.

Wat de bescherming betreft: dat is meer dan prima in orde. De knoppen blijven vrij, maar zijn zodanig ‘verzonken’ bij gebruik van de case, dat er weinig kans op schade is. Het uit de case halen van de iPhone is evenmin een probleem: als je je vinger op het ribbelgedeelte aan de achterkant drukt, schuif je de case makkelijk open en weer dicht. Omdat de Body Armor vrij strak zit, lukt het niet om er een volledig met InvisibleSHIELD of andere folie beplakte iPhone in te steken. Een kale iPhone gaat echter zonder problemen.

[flickr]set:72157606538741388[/flickr]

Conclusie

De kwaliteit van de Stylz Body Armor is uitstekend: de case is robuust uitgevoerd, het materiaal is dik zonder de iPhone té dik te maken en de constructie is zodanig gemaakt dat er geen onderdelen kunnen afbreken. Alle knoppen en openingen zijn goed bereikbaar en mocht het nodig zijn, dan kun je de iPhone zonder problemen dagelijks uit de case halen om te synchroniseren.

Eén nadeel is er wel: de ingebouwde screenprotector is minder gevoelig en iets dikker dan screenprotectors die je rechtstreeks op het scherm plakt. Je hebt daardoor altijd het idee dat je door een venster zit te kijken en je moet soms iets harder op het scherm drukken dan je bij een kale iPhone gewend bent.

[flickr]set:72157606541929849[/flickr]

Meer info

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Categorie
Accessoires
Lees de 16 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »