Review: Sena Elega Pouch voor iPhone 3G

Review van de Sena Eléga Pouch, een lederen case met broekriemclip, gemaakt van een mooie kwaliteit leer. Deze case is wat duurder dan een doorsnee case, maar is z'n geld wel waard.

sena elega pouchSena Cases werd in 1999 opgericht door Ramsey en Fevzi Oten, twee broers die als kleinkinderen van een leerhandelaar in het vak zijn gerold. Bij Sena vind je uitsluitend lederen cases, met een bijzondere aandacht voor modellen die niet te dik zijn. Consumenten willen een toestel dat zo plat en klein mogelijk; waarom zou je dan een case nemen die het toestel onnodig dikker maakt? De extreem slanke Sena UltraSlim Pouch zullen we in een volgend review aan de tand voelen, maar we beginnen met de Sena Eléga Pouch: een case met schokdempende vulling en riemclip.

Uitvoering van de Sena Eléga Pouch voor iPhone 3G

Dit is het eerste review waarbij de case in een luxe kadoverpakking wordt geleverd. In de kartonnen doos vind je een rood stoffen zakje, waarin de iPhone-case is verpakt. Je ontvangt de case daardoor gegarandeerd krasvrij. De Sena Eléga is gemaakt van nappaleer, dat de fabrikant importeert uit Italië en Turkije. Wij hadden de keuze uit twee kleuren: een zwarte met krokoprint (Croco Black) en een witte uitvoering in glad leer (White). Wij besloten de zwarte uitvoering te testen, die voorzien is van een beschaafde krokoprint en daardoor ook geschikt is voor mannen. Via de shop van Sena zijn nog veel meer kleuren te bestellen: er zijn tien egale kleuren en vier kroko-kleuren. Felle tinten zoals oranje, roze en lichtgroen zijn er ook.

De case maakt een luxe indruk: de geur van leer komt je tegemoet bij het openen van de verpakking en de case zelf is vakkundig afgewerkt. Je ziet meteen dat dit een wat duurdere case is. De prijs ligt net onder de €40 en dat valt eigenlijk wel mee, als je bedenkt dat deze cases met de hand moeten worden gemaakt en van kostbaarder materiaal zijn gemaakt dan de GEAR4 HardMan Pro die we gisteren bespraken.

[flickr]set:72157606984930507[/flickr]

De case is aan de binnenkant voorzien van een hard ‘skelet’ met een schokdempende vulling. De voering van de case is van zwart fluweel gemaakt. In totaal moet je rekenen op een dikte van ongeveer 2 centimeter, wanneer de iPhone in de case zit.

Aan de achterkant van de Sena Eléga Pouch zit een broekriemclip die op het eerste gezicht gewoon lijkt vastgenaaid. Je kunt de clip echter ronddraaien in verschillende standen. De clip is een mooiere oplossing dan de losse plastic clips die je bij andere cases vaak ziet en die vaak erg ver uitsteken. Aan de onderkant van de case zitten twee gaatjes voor de speaker. Om te synchroniseren en op te laden zul je de iPhone uit de case moeten halen, tenzij je gewend bent om je iPhone op z’n kop in de case te stoppen.

Sena Elega voor iPhone 3G in gebruik

De eerder besproken Marware CEO Premiere 3G is ook een hoesje met broekriemclip, maar riep bij sommige lezers wat kritische reacties op. Dat is wel begrijpelijk want je moet van dit soort cases houden; het ziet er niet altijd even charmant uit maar kan ook heel praktisch zijn tijdens het sporten. De verschillen tussen beide cases zijn duidelijk: bij de Marware-case ligt de iPhone op z’n kant en moet je een magnetische klep openen om de iPhone tevoorschijn te pakken. Bij deze Sena-case staat de iPhone rechtop en blijft de bovenrand onbedekt. Het tevoorschijn pakken van de iPhone kost wel iets meer moeite dan bij de case van Marware: de iPhone zit iets sterker in de case vastgeklemd.

[flickr]set:72157607111162811[/flickr]

De staande vorm van de case heeft voor- en nadelen. Voordeel is dat je makkelijk bij de hoofdtelefoonaansluiting kunt en vanuit de case de muteknop kunt omzetten. Voor mensen met overgewicht heeft de case misschien een nadeel: de riemclip zit halverwege, waardoor de case bij een te dikke buik in de knel kan komen te zitten. In dat geval kun je beter een liggende broekriemcase kiezen. Vrouwen kunnen de case natuurlijk ook aan hun handtas klemmen.

De case is ruim genoeg voor de iPhone 3G en eerste generatie iPhone. Ook de iPod touch blijft er goed in zitten. Als Apple het formaat van de iPhone ongeveer hetzelfde laat, gaat deze ‘investering’ meerdere iPhone-generaties mee, want qua duurzaamheid kan er eigenlijk niets misgaan.

Zoek je een goedkopere lederen case in een vergelijkbaar model, dan zou de Belkin Slim-Fit Case of Marware CEO Sleeve (beide ca. €25 en geschikt voor alle iPhone-generaties) iets kunnen zijn.

Conclusie

De Sena Eléga Pouch is een mooi uitgevoerde lederen iPhone-case. Je zit echter wel vast aan de (niet-afneembare) broekriemclip. Het leer is van uitstekende kwaliteit, het assortiment kleuren is indrukwekkend en hoewel de prijs wat aan de hoge kant is, valt dit uiteindelijk wel mee als je bedenkt dat het om handwerk gaat met een kostbaarder materiaal dan de vele kunststof cases die voor €30 in de winkel liggen. Wat prijs/kwaliteitverhouding betreft zit het bij de Eléga Pouch wel goed; dit soort lederen cases is eigenlijk nauwelijks gevoelig voor slijtage en gaat erg lang mee.

Meer info

  • Fabrikant: Sena Cases
  • Verkrijgbaar: via de shop van iPhoneclub (alleen zwart en wit) of bij Sena (alle kleuren)
  • Prijs: €38,95 via de shop van iPhoneclub, $39,99 via de online shop van Sena (exclusief verzendkosten)
  • Cijfer: 8,5

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2009
Onderwerp
Categorie
Accessoires
Lees de 8 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »