Review: iPhone Hybrid Hard Case van Seidio

De Seidio Hybrid Hard Case die in deze review wordt besproken is een combinatie van transparante case, met een achterzijde met rubber coating. Zo blijf je de iPhone zien, terwijl deze door de antislip coating minder snel uit je hand glijdt.

Seidio Hybrid CaseDe iPhone Hybrid Hard Case is een beschermende case met een doorzichtige voorzijde en een matzwarte achterkant. Belangrijkste voordeel is dat de case maar 1 mm dun is, waardoor je iPhone nauwelijks dikker wordt. We ontvingen van webwinkel iphone2you.nl een testexemplaar.


Bij de hardcases van Seidio kun je in feite uit drie modellen kiezen: eentje die aan beide kanten doorzichtig is (€39), de hier geteste hybride case met doorzichtige voorkant en matzwarte achterkant (€45) en de rubberized case, waarbij zowel voor- als achterzijde van polycarbonaat met rubberachtige antislip-coating zijn gemaakt (ook €45).

Aansluiting van de headset. De case in de verpakking.

Verpakking

De case wordt geleverd in een eenvoudige blisterverpakking. In de verpakking vind je de doorzichtige voorkant en de zwarte achterkant. Een handleiding hoe je ze moet samenvoegen zit er niet bij, maar dat wijst zich eigenlijk vanzelf. Met een klik passen beide delen opelkaar. Bij deze case krijg je geen extra accessoires, zoals een screenprotector of een headset-adapter, zoals bij de eerder geteste case van SwitchEasy.

De Seidio Case van de zijkant gezien. Opening voor de homeknop.

Uitvoering

De case is gemaakt van polycarbonaat, een duurzaam type plastic dat flexibel en toch moeilijk te breken is. De hybride case heeft als voordeel dat de achterkant een goede grip heeft, terwijl je de iPhone aan de voorkant nog goed kunt zien.
Aan de zijkant zitten uitsparingen voor connector, aan/uitknop, volumeknop en meer. Aan de achterkant zit een uitsparing ter hoogte van de camera en aan de voorkant blijven homeknop en speaker vrij om te gebruiken.

De case van de zijkant gezien. Achterkant van de Seidio Case.

Gebruik

Na het inelkaar klikken van de case is het de bedoeling dat je deze erin laat zitten. Het valt namelijk niet mee om de case weer uitelkaar te halen. Je kunt de iPhone in de case niet meer in de dock plaatsen en zult dus voortaan een usb-laadkabel moeten gebruiken. Seidio speelt hierop in door een aangepaste iPhone InnoDock (€55) uit te brengen, waarmee je de telefoon tijdens het laden en synchroniseren in de case kunt laten zitten.
Tijdens het gebruik zijn alle knoppen goed bereikbaar. De case zit stevig om de iPhone geklemd – er is geen kans dat de case openvalt. Wel zul je bij het verwijderden van de case voorzichtig te werk moeten gaan, om te voorkomen dat de clips die de case bijelkaar houden afbreken. Dit is verbeterd ten opzichte van eerdere uitvoeringen van dit type hard cases. De eerder genoemde SwitchEasy-case heeft voor een andere constructie gekozen, waardoor het probleem helemaal niet meer speelt. Als je de Seidio-case zorgvuldig behandelt, gaat hij zeker de hele levensduur van je iPhone mee.

De bovenkant van de case. De case van bovenaf gezien.

Conclusie

Een aanrader als je de iPhone goed wilt beschermen en voldoende grip wilt houden. Toch krijg je bij deze case minder extra’s dan bij de case van SwitchEasy en is de prijs relatief hoog. Met de duurzaamheid van deze Seidio-case zit het wel goed, als je maar wel voorzichtig bent bij het verwijderen van de case.

Pluspunten

  • iPhone blijft goed zichtbaar;
  • Case maakt iPhone niet veel dikker;
  • Alle knoppen goed bereikbaar.

Minpunten

  • Prijzig;
  • Speciale dock nodig, of losse kabel gebruiken.

Informatie

Getest product: iPhone Hybrid Hard Case
Fabrikant: Seidio
Prijs: €45
Verkrijgbaar bij: iPhone2you

Lees de 5 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »