Review: iKit iPhone Exec Hip Holster Case

Review van de iKit iPhone Exec Hip Holster Case, een neplederen hoesje voor de iPhone in twee kleuren: zilvergrijs en zwart. Het hoesje is voorzien van fluwelen bekleding en een metalen broekriemclip.

ikit iphone hoesjeEerder vandaag schreven we over de milieuvriendelijk geproduceerde LGB Camo iPhone-hoesjes. Het contrast met iKit had niet groter kunnen zijn: dit zijn geen handgemaakte hoesjes van gerecycled materiaal, maar massaproductie uit China. De iKit-verpakking maakt trots melding van “Genuine Leather”, maar dat is absoluut niet het geval: dit is gewoon kunststof met een soort ribbelcoating. De case is verkrijgbaar in zilver en zwart.

Uitvoering van de iKit Holster Case

Zoals de naam al aangeeft is deze Hip Holster bedoeld om aan je broekriem te dragen. De iKit-case is een zogenaamd envelopmodel: een hoes met een magnetische sluitflap. Aan de achterkant zit een stevige broekriemclip van metaal, die niet afneembaar is. De afwerking van beide hoesjes is netjes gedaan. Wel zit er onder het materiaal soms een bobbeltje; blijkbaar omdat er bij de fabricage restjes materiaal tussen de kunststof buitenlaag en de fluwelen binnenlaag zijn geraakt. De iPhone is met het scherm naar voren of naar achteren in de hoes te plaatsen. Er is ruimte gelaten aan de zijkant voor de headset, maar voor het bedienen van de knoppen zul je de case moeten openen.

hoesjes ikit

De twee magneten van de sluitklep zijn aardig sterk (de fabrikant spreekt zelf van “strong hidden magnets”). Dat maakt de case niet zo geschikt voor de iPhone 3GS. Qua formaat past het toestel er wel in, maar door de magneten kan het digitale kompas ontregeld raken (dit is een probleem dat bij de iPhone 3GS bij alle hoesjes met sterke magneetsluiting kan optreden).

Gebruik van de iKit Holster Case

Het zou handig zijn als je de broekriemclip ook zou kunnen verwijderen, maar gelukkig loopt de klem redelijk vlak langs het hoesje. Je iPhone is goed beschermd in de hoes, het fluweel voorkomt krassen en De broekriemclip is bescheiden uitgevoerd, waardoor je de Holster Case ook zou kunnen gebruiken als je niet van plan bent de case aan je broekriem te hangen.

[flickr]set:72157621920299665[/flickr]

Eigenlijk vraag ik me af hoeveel markt er nog is voor deze broekriemcases. De markt is er inmiddels mee overspoeld, maar hoesjesfabrikanten blijven ze standaard in hun assortiment houden omdat Amerikanen er nou eenmaal dol op zijn. Gelukkig hebben de meeste Nederlandse mannen inmiddels door dat een telefoontasje aan je broekriem niet zo charmant staat. De zwarte variant is nog acceptabel, maar welke man gaat er nou met een felgekleurd zilveren hoesje aan zijn broek rondlopen? Vastklemmen aan een tas is natuurlijk ook een optie.

Conclusie

De hoesjes van iKit zijn netjes afgewerkt en zien er redelijk strak uit. Wel vind ik het jammer dat de fabrikant je voor de gek houdt met het materiaal (“Geniune Leather” en “brushed leather” op de verpakking), want dit is gewoon kunststof. Ik heb de klacht over het materiaal een maand geleden voorgelegd aan de Nederlandse distributeur, die het met de fabrikant in Hong Kong zou terugkoppelen. De manier waarop de case in elkaar is gezet is niet slecht, maar ik vrees dat het materiaal niet zo duurzaam is als echt leer (krasjes van scherpe nagels zijn bijvoorbeeld snel en blijvend zichtbaar op de zwarte case). Na verloop van tijd slijt het ‘geborstelde’ laagje eraf en krijg je last van vale plekken. Als de case wel van echt materiaal zou zijn gemaakt zou de case een 7 hebben verdiend, nu vind ik een 6 meer op zijn plaats.

Meer info

  • Fabrikant: iKit
  • Verkrijgbaar: via iKit
  • Prijs: €21,25 exclusief verzendkosten
  • Cijfer: 6

Lees de 14 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »