Review: Griffin Elan Holster voor de iPhone

Review van de Griffin Elan, een lederen etui voor snelle toegang tot iPhone. De case heeft een afneembare riemclip en wordt geleverd met schermfolie en reinigingsdoekje.

Griffin Elan HolsterGriffin Technology staat erom bekend dat ze een enorme hoeveelheid accessoires voor de iPod en iPhone uitbrengen. Soms zitten er ook aparte dingen bij zoals een case met ingebouwde macrolens of een niet zo mooie maar wel praktische oprolbare case met veel zakjes. In deze review komt een wat gangbaarder type case aan de orde: de Griffin Elan Holster, een lederen case met afneembare broekriemclip.

Uitvoering van de Griffin Elan Holster

Griffin levert de Elan Holster in een doorzichtige plastic verpakking waarmee je in één oogopslag ziet wat je krijgt: een lederen etui waar je de iPhone 1.0 en iPhone 3G van bovenaf kunt insteken. Aan de voorzijde is een patroon en een Griffin-logo in het leer geperst, terwijl er aan de achterzijde twee gleuven zijn aangebracht. Met de los meegeleverde riemclip (ook met zwart leer bekleed) kun je kiezen of je de case staand of liggend aan je broekriem wilt vastklemmen. maar dat hoeft niet: ook zonder broekriemclip kun je deze case gebruiken, waarbij je de vakjes op de achterkant kunt gebruiken om iets kleins te bewaren (postzegels? boodschappenbriefje?). De binnenkant van de case is voorzien van fluweelachtig materiaal.

De Griffin Elan Holster is in één kleur verkrijgbaar: het is zwart of anders niet. Je krijgt er een microvezel poetsdoekje en een screenprotector bij, maar met de screenprotector is wel iets vreemds aan de hand. Die bedekt niet zoals de meeste screenprotectors het gehele scherm, maar alleen het aanraakgevoelige gedeelte van het scherm. De zwarte rand rondom het scherm, waarin bijvoorbeeld de homeknop is verwerkt, blijft daarbij onbedekt.

[flickr]set:72157607557315409[/flickr]

Griffin Elan Holster in gebruik

Volgens de website van Griffin is deze case alleen geschikt voor de eerste generatie iPhone. De iPhone 3G past er echter ook prima in, net als de iPod touch. Het plaatsen van de broekriemclip is gemakkelijk om te doen: je hebt er geen uitzonderlijke kracht voor nodig en de clip zit na plaatsing stevig vast. De gekozen constructie, met de mogelijkheid om de case zonder broekriemclip te gebruiken, is eigenlijk heel slim bedacht. Maar besluit je om de clip niet te gebruiken, dan zit je met twee gapende uitsnedes op de achterkant opgescheept. De case maakt zonder clip ook een wat simpele indruk en dat wordt versterkt door de gebruikte kwaliteit leer. Sommige mensen vinden dit perfect gladde, zwarte leer helemaal het einde, maar persoonlijk hou ik meer van leer met diepere nerven, dat iets meer karakter uitstraalt. Dan mag er af en toe best een beschadiging of een ander foutje in zitten.

Wat de prijs van deze case betreft kun je maar het beste meteen een postadres in de VS regelen. Griffin heeft een kortingsactie waardoor je maar €9,99 voor de case betaalt. Helaas denkt de Nederlandse distributeur daar anders over: die berekent de volle prijs aan Nederlandse webwinkels door, zodat de kans klein is dat je deze superaanbieding dichter bij huis aantreft. Bij Griffin zelf is de case ook in lichtbruin verkrijgbaar. Helaas zit er wel een nadeel aan het bestellen bij Griffin zelf: de verzendkosten zijn vanaf $70,61 dus je moet een behoorlijk boodschappenlijstje hebben om het lonend te maken.

[flickr]set:72157607551762646[/flickr]

Conclusie

Een doorsnee hoesje met een niet erg excentriek uiterlijk. Maar juist daarom zal dit hoesje waarschijnlijk toch wel bij veel mensen in de maak vallen. Het leer is van doorsnee kwaliteit, de afwerking van de case is doorsnee en de uitstraling is ook nogal gewoontjes. Een bekend merk als Griffin zou voor deze prijs eigenlijk iets beters moeten leveren. Een prijs van €25 zou daarom meer op z’n plaats zijn. Maar voor dat geld zou je beter de Marware CEO Sleeve kunnen nemen, die er veel stijlvoller uit ziet. De constructie met de loskoppelbare riemclip van de Griffin Elan Holster is overigens wel slim bedacht.

Meer info

  • Fabrikant: Griffin
  • Verkrijgbaar: iPhoneclub Shop, Apple Store NL, iStuff.nl, Beschermhoesje.nl
  • Prijs: €29,95 via iPhoneclub Shop, €29,95 via Apple Store NL, €29,95 via iStuff, €27,95 via Beschermhoesje, $9,99 via Griffin (excl. verzendkosten)
  • Cijfer: 7

Lees de 7 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »