Review: Griffin Wave Case voor iPhone 3G

Review van de Griffin Wave Case, een hardcase voor de iPhone 3G, die met een ingenieuze golfconstructie in elkaar klikt.

Griffin Wave Case voor iPhone 3GGriffin bracht eerder al de Griffin Wave case voor de eerste generatie iPhone uit. Met de komst van de iPhone 3G was het nodig om het originele ontwerp aan te passen. Griffin bracht het originele aantal kleuren wel terug van vier naar zes zes naar vier: je kunt kiezen uit roze, grijs, wit en blauw. Ze haalden een aantal felle kleuren uit het assortiment (groen, oranje, rood) en voegden wit als nieuwe kleur toe. De case die wij hebben getest is de donkergrijze variant die net als alle andere kleuren halftransparant is. De case is zowel voor de witte als voor de zwarte iPhone geschikt.


[flickr]set:72157606858087813[/flickr]

Uitvoering van de Griffin Wave Case voor iPhone 3G

De Griffin Wave Case is weer eens wat anders in vergelijking met de normale hardcases van kunststof. Deze keer geen schuif- of klikmechanisme, maar een case met drie golfvormige verbindingspunten. Aan één kant is er een wat grotere golfvormige opening die toegang geeft tot de volumeknop en muteknoppen.

Griffin Wave Case voor iPhone 3GOok aan de onderkant blijft de iPhone grotendeels onbedekt, zodat je de case in de meeste iPhone-docks kunt gebruiken. Aan de achterkant is alleen een (kleine) opening gemaakt voor de camera.
Het scherm blijft vrijwel geheel onbedekt, op een smal randje na. Om krassen te voorkomen levert Griffin een screenprotector mee.

Dit is een niet-opplakbare variant, die je over het scherm legt. De iPhone is door de screenprotector heen te bedienen. Dat werkt goed, maar vormt wel een extra barrière. Bij de bediening levert het geen problemen op, maar als je een werkelijk onzichtbare screenprotector zoekt kun je toch beter voor een opplakbare variant kiezen. Zo’n niet-opplakbare screenprotector heeft overigens wel wat eigen voordelen: het levert geen luchtbelletjes en is op elk moment schoon te maken. In de verpakking vind je behalve de case en de screenprotector ook nog een zwart poetsdoekje.

Een handleiding in de verpakking legt uit hoe je de case moet plaatsen. Na het schoonmaken van het scherm en het plaatsen van de screenprotector leg je de iPhone in de onderste casehelft. Daarna klik je de bovenste schermhelft er bovenop. Dat is even wennen, want één van de drie uitstekende golfvormige verbindingspunten moet onderlangs, de overige twee bovenlangs. De eerste twee keer leverde dat wat problemen op. Na nogmaals de handleiding bestuderen lukt het wél.

[flickr]set:72157606854382508[/flickr]

De Griffin Wave Case voor iPhone 3G in gebruik

Als je de case goed inelkaar hebt gehaakt en de punten hebt aangedrukt zit de case stevig inelkaar geklemd. Alle knoppen en openingen zijn goed bereikbaar. Door de grote golfvormige opening rond de mute- en volumeknoppen zijn deze goed te bedienen. De toegang tot headsetopening en connector is ook uitstekend. De Wave Case zit iets strakker om de iPhone dan de eerder gereviewde Stylz Body Armor, die van dikkere kunststof is gemaakt. Door het transparante materiaal heeft de Wave Case ook een wat ‘lichtere’ uitstraling. Je moet de hoekpunten wel even goed op z’n plaats drukken, maar daarna zit de klikconstructie zo stevig vast, dat er geen kans is dat deze uitelkaar valt.

Het materiaal van de Griffin Wave is geen hardplastic maar een wat flexibeler soort kunststof, zodat er geen kans is op breuk als als je de iPhone uit de case probeert te halen. Je kunt daardoor ook wat steviger aan de case trekken, zonder risico. Als je weet hoe dit moet, hoef je eigenlijk niet zoveel kracht uit te oefenen, maar ’t is een kwestie van oefenen.

Mocht het toch niet helemaal zijn wat je zoekt: Griffin heeft nog meer cases voor de iPhone 3G, van sportarmbanden tot doorzichtige cases van harde polycarbonaat.

[flickr]set:72157606857785665[/flickr]

Conclusie

De Griffin Wave Case vergt wat gewenning: je moet leren de case inelkaar te zetten. Gelukkig levert de fabrikant een handleiding mee. Voor een hardcase is de Griffin Wave mooi vormgegeven: de golfvormige sluiting en het transparante materiaal geven de case een lichte uitstraling. De case is door de gekozen constructie vooral geschikt voor mensen die de iPhone niet meermaals per dag uit de case willen halen.

Meer info

  • Fabrikant: Griffin
  • Verkrijgbaar: via shop van iPhoneclub, online Apple Store en Griffin
  • Prijs: €24,95 via de shop van iPhoneclub (zwart, blauw, roze of wit), €23,46 via de online Apple Store of $24,99 via Griffin exclusief verzendkosten (pas op: bij Griffin kost dit tussen $70 tot $133!)
  • Ander review: iLounge
  • Cijfer: 8,5

Lees de 13 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »