Review: USBfever SIM Eject Tool for iPhone 3G

Review van de USBfever SIM Eject Tool voor iPhone 3G. Dit is een afdekdopje voor de headset-opening waarmee je ook het simkaart-slot kunt openen.

USBfever SIM Eject Tool for iPhone 3GUSBfever verkoopt sinds kort een SIM Eject Tool, geschikt voor de iPhone 3G. Het handige is dat je deze SIM Eject Tool kunt opbergen in de headset-aansluiting. Het dient daarmee meteen als afdekdopje en voorkomt vuil en stof in de opening voor de oordopjes. Is dat nuttig? Of raak je zo’n afdekdopje annex simkaarttool binnen de kortste keren kwijt?

Uitvoering van de USBfever SIM Eject Tool for iPhone 3G

Als je de SIM Eject Tool van USBfever bestelt krijg je binnen anderhalve week een gewone envelop in de brievenbus. Binnenin zit een miniscuul zakje met daarin de simtool. Het accessoire is eigenlijk niet meer dan een metalen pen met daarop een rubberen afdekdop. Je kunt kiezen uit zwart of zwart; andere kleuren zijn er niet. De bovenzijde is gemaakt van enigszins kneedbaar rubber.

De USBfever SIM Eject Tool in gebruik

De SIM Eject Tool heeft eigenlijk geen gebruiksaanwijzing nodig: je prikt in het gaatje en het simkaartslot schiet naar buiten. Daar kan weinig mee misgaan, het eerste deel van de test is geslaagd. Maar als afdekdopje voor de headsetopening schiet dit accessoire toch iets te kort: het afdekdopje zit niet goed vastgeklemd in de opening en kan er redelijk snel uitglijden. Als je de iPhone op z’n kop houdt en flink schudt valt de dop er niet uit, maar de kans is toch groot dat je ergens tegenaan stoot of wrijft waardoor je de afdekdop snel kwijt bent. Naar mijn smaak steekt de dop ook iets teveel uit, waardoor hij snel ergens achter blijft haken. Het rubber is enigszins kneedbaar, maar de kop bovenop is te groot om deze geheel of gedeeltelijk in het simkaartslot te ‘proppen’.

[flickr]set:72157606806357676[/flickr]

Maar er is ook goed nieuws. De afdekdop blijkt namelijk van exact hetzelfde materiaal gemaakt als de Macally mSuit die ik gebruik (binnenkort een review daarvan). Als je de afdekdop in de iPhone steekt en vervolgens een zwartrubberen case eromheen doet, wordt het één geheel en steekt de dop niet meer uit. Ook bij andere (zachte) cases is de SIM Eject Tool goed te gebruiken. Of je daar 3 dollar voor over hebt… tja, dat is een persoonlijke keuze.

Conclusie

De SIM Eject Tool van USBfever is te groot, waardoor deze snel eruit valt en zoekraakt. Alleen wanneer je een case gebruikt (liefst zwart en van rubber) is de SIM Eject Tool goed bevestigd. De hoofdfunctie van het accessoire, het openmaken van het simkaartslot, werkt uitstekend maar daar kan eigenlijk ook weinig mee misgaan.

Meer info

  • Fabrikant: USBfever
  • Verkrijgbaar: via USBfever
  • Prijs: $2,99 via de shop van USBfever
  • Cijfer: 5,5
  • Met dank aan Jonathan Hogervorst voor dit verrassende kadootje!

Lees de 29 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »