PowerMat wil in 2011 telefoons via inductie opladen zonder hoesje

Powermat wil in 2011 een geïntegreerde oplossing voor de iPhone en andere toestellen, waarbij je kunt opladen zonder speciaal hoesje.

powermat opladenOplossingen zoals Duracell’s myGrid en PowerMat hebben één groot nadeel: je hebt speciale hoesjes of clips nodig om apparaten te kunnen opladen. PowerMat voorspelt echter dat er in 2011 telefoons komen waar de functionaliteit al is ingebouwd. Het gaat echter wel om een “complex proces”, aldus een woordvoerder. Elke telefoon heeft andere eisen wat het opladen betreft. Hoe sneller het bedrijf toestellen in handen krijgt, hoe sneller ze een passende oplossing kunnen maken.


powermat iphoneEr zijn al telefoons waarbij rekening is gehouden met inductieladen, zoals de Palm Pre. Hierbij is een Touchstone-bureauhouder verkrijgbaar die via een speciale achterklep zorgt dat je telefoon wordt opgeladen. Dat idee vond eigenlijk nauwelijks navolging bij andere fabrikanten.

Bij Powermat hebben ze een serie cases ontwikkeld die slanker zijn dan de gangbare oplaadcases. Maar de volgende stap wordt het integreren van de technologie, meteen vanuit de fabriek. Powermat is vast van plan om een systeem te ontwikkelen waarvoor geen case meer nodig is: gewoon op de oplaadmat leggen en laden maar!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.