Zibri ontdekt iPhone-bug, Apple niet geïnteresseerd

De Italiaanse beveiligingsexpert Piergiorgio Zambrini - beter bekend als Zibri - heeft een bug in Apple's videoformaat ontdekt waardoor de iPhone kan crashen. Maar Apple heeft nog geen interesse getoond.

zambriniWat maar weinig mensen weten is dat Zibri, de maker van de ZiPhone-unlocksoftware, in werkelijkheid Piergiorgio Zambrini heet en bij Apple gesolliciteerd heeft naar een baan als security engineer. Maar Apple heeft nog niets laten weten, ook al heeft Zibri iets belangrijks in de aanbieding: informatie over een beveiligingsbug waardoor de iPhone kan crashen. Zibri is van plan om het nieuws over de bug vandaag te publiceren, maar de technische details blijven nog even achterwege.

De bug, die door Forbes is gecontroleerd en bevestigd, is te vinden in een gedeelde codebibliotheek en heeft betrekking op het audiogedeelte van Apple’s videoformaat. De codebibliotheek wordt gebruikt in Mac OS X en in sommige Linux-distributies. De bug zelf kan geen schade aanrichten, maar zorgt er wel voor dat de iPhone in kernel panic komt en crasht.

Zibri ontdekte de bug in juli en stuurde een e-mail naar Steve Jobs. Rond dezelfde periode solliciteerde hij naar een baan als iPhone security engineer. Niet eens met het doel om voor Apple te gaan werken, maar een gesprekje met iemand als Steve Jobs zou tot van alles kunnen leiden, was zijn gedachte.

Via: Forbes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2008, 18:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen audio, security, video, zibri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.