Analist: ‘Apple verlaagt iPhone-productie met 40%’

Een analist meldt dat Apple de productie van iPhones met 40% heeft verlaagd ten opzichte van het derde kwartaal. Maar dat hoeft nog geen reden tot doemdenken te zijn...

iphone factory‘Financiële crisis’ is een vast topic geworden in het journaal. Apple krijgt natuurlijk ook wel wat klappen te verduren, maar met de verkoopcijfers van de iPhone leek het tot nu toe prima te gaan. Volgens analist Craig Berger van Friendman Billings Ramsey is er toch iets aan de hand: Apple gaat de productie van iPhones met 40% verminderen in vergelijking met het derde kwartaal. Maar misschien valt het allemaal wel mee: een productieverlaging wil niet zeggen dat de verkoop inzakt of dat Apple minder voorraad naar de winkels verscheept.

Het zou kunnen dat Apple de productie in het derde kwartaal extra heeft opgevoerd, om klaar te zijn voor de feestdagen. Door die hogere productie ligt er misschien meer voorraad in de pakhuizen. Toch trekt de analist een parallel met de wereldwijde, afnemende vraag. Volgens hem hebben de wereldwijde macroeconomische problemen wel degelijk invloed op de high-end consumenten. Geen enkel marktsegment zal worden gespaard! De analist heeft in zijn rapport gebruik gemaakt van “recente checks” in de bedrijfstak.

Via: Alleyinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2008, 19:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen cijfers, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.