Nieuwe MacBooks blokkeren jailbreak

Verschillende gebruikers melden problemen met Pwnage tool op de nieuwe aluminium MacBooks. De gebruikers geven aan dat de MacBooks de iPhone of iPod Touch niet meer herkennen als deze in DFU mode wordt verbonden.
Christiaan Widdershoven - · Laatst bijgewerkt:

macbooksHet is bekend dat Apple er alles aan doet om jailbreaken te voorkomen. Bijna elke grote firmware-update voor de iPhone of iPod Touch bevat wel een aantal maatregelen om het de jailbreakers lastiger te maken. Nieuw is echter dat Apple niet alleen de iPhones gebruikt in deze strijd, maar nu ook de nieuwe MacBooks moeilijk doen.

Verschillende gebruikers van de websites Howardforums en iPodTouchFans melden problemen te hebben met Pwnage tool op de nieuwe aluminium MacBooks. De gebruikers geven aan dat de MacBooks de iPhone of iPod Touch niet meer herkennen als deze in DFU mode wordt verbonden met de notebook.

Het probleem is erg specifiek. Pwnage tool draait wel, en gebruikers die een gepwnde firmwareversie hebben gemaakt op een andere Mac of een PC kunnen hun gadget gewoon jailbreaken. Het probleem ligt in het zelf maken van de gepwnde firmware, waar Pwnage tool eigenlijk om draait.

De meest voor de hand liggende reden lijkt misschien de nieuwe hardware in de aluminium MacBooks, met waarschijnlijk een kleine verandering in iTunes. Het is nog niet precies bekend wat het probleem is, maar men heeft wel uitgevonden dat op de nieuwe MacBooks een net iets andere versie van iTunes draait dan tot nu toe beschikbaar is voor de gewone Mac-gebruiker. Het wachten is op het Dev Team om een achterdeurtje in deze nieuwe iTunes-versie te ontdekken.

Dit nieuwtje is geschreven door Christiaan Widdershoven.

Dit nieuwsbericht is een letterlijke vertaling van Gizmodo.com. Op het moment van publicatie waren wij hier niet van op de hoogte. We hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat deze ongewenste vorm van informatieovername nogmaals zal gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2008, 18:34
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.