Mophie Space Pack

Accessoiremaker ZAGG neemt andere accessoiremaker Mophie over

De bekende accessoiremaker ZAGG heeft Mophie overgenomen, een andere bekende accessoiremaker. Mophie is vooral bekend van batterijhoesjes. Bij de overname zou een totaalbedrag van $100 miljoen gemoeid zijn.

Mophie-SpacepackHet was een drukke nacht wat overnames betreft. Nadat Microsoft SwiftKey overnam en Apple de Thunderstrike 2-experts in huis gehaald heeft, is het nu de beurt aan accessoiremaker ZAGG. De maker, bekend van verschillende accessoires voor onder andere Apple-toestellen, neemt Mophie over. Mophie is vooral bekend van zijn batterijhoesjes. ZAGG zou in totaal $100 miljoen betalen voor de overname.


Samen staan ze sterk
De overname van Mophie is voornamelijk bedoeld om de positie van ZAGG in de accessoiremarkt te verstevigen. Door de overname kunnen beide bedrijven beter samenwerken, terwijl er voor beide merken ruimte blijft om te groeien. Het is dus niet zo dat het ene merk over gaat in het andere merk: ze blijven allebei onder de eigen naam opereren. De prijs van $100 miljoen staat echter nog niet vast. Deze kan nog hoger uitvallen, afhankelijk van de voorspelde inkomsten van ZAGG in de periode april 2016 tot en met maart 2017. ZAGG en Mophie waren in 2015 samen goed voor ongeveer $470 miljoen aan totale inkomsten.

ZAGG heeft onlangs meerdere accessoires voor Apple-producten uitgebracht. Begin 2015 kondigden zij een iPhone-batterijhoes met speaker en een Bluetooth-toetsenbord aan. ZAGG was er bovendien snel bij, want bij de aankondiging van de iPad Pro en iPad mini 4 stonden ze al klaar met nieuwe toetsenborden. Mophie heeft vorig jaar cases voor de iPhone 6 en iPad mini uitgebracht waar niet alleen een accu maar ook opslag in verwerkt zit, dat samenwerkt met de speciale app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.