Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Xcode bevestigt 2GB RAM in iPhone 6s, 4GB RAM in iPad Pro

De iPhone 6s beschikt over 2GB RAM en de iPad Pro is voorzien van 4GB RAM, zo blijkt uit Apple's programmeertool Xcode.

Live-Photo-iPhone-6s
Het was eerder al uitgelekt via een persbericht van Adobe, maar nu heeft Apple het zelf ook bevestigd. In Apple’s ontwikkeltool Xcode is te zien dat de de iPhone 6s en iPhone 6s Plus voorzien zijn van 2GB werkgeheugen (RAM), terwijl de iPad Pro is voorzien van 4GB RAM. Het werd ontdekt door ontwikkelaar Hamza Sood.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Eerder werd de hoeveelheid werkgeheugen in de iPhone 6s al min of meer bevestigd tijdens het hands-on evenement, na afloop van de aankondigingen van Apple. We wisten dus ook al dat de iPhone 6s een verdubbeling zou krijgen. Nu is het nog eens extra bevestigd. Bij de iPad Pro was het een persbericht van Adobe, waarin abusievelijk verklapt werd dat er 4GB RAM in de nieuwe tablet zit. Adobe haalde de informatie later snel weer weg, maar op dat moment was het al opgemerkt door diverse blogs. De extra hoeveelheid RAM is waarschijnlijk nodig om te kunnen multitasken op de iPad Pro. Met deze nieuwe functie kun je twee apps tegelijk laten draaien en naast elkaar op het scherm zetten.

Bekijk ook

Apple TV en iPhone 6s uitgerust met 2GB RAM, iPad Pro met 4GB RAM

Apple noemde het niet tijdens het Apple Event, maar de iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn wel degelijk uitgerust met 2GB RAM, net zoals de nieuwe Apple TV. Ook van de iPad Pro weten we dat deze uitgerust wordt met 4GB RAM.

De Apple TV krijgt trouwens 2GB RAM en er zit een 64-bit A8-processor in. Dit komt onder andere van pas om games te spelen met de nieuwe afstandsbediening en om video’s soepel te laten afspelen.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.