Live-Photo-iPhone-6s

Xcode bevestigt 2GB RAM in iPhone 6s, 4GB RAM in iPad Pro

De iPhone 6s beschikt over 2GB RAM en de iPad Pro is voorzien van 4GB RAM, zo blijkt uit Apple's programmeertool Xcode.

Live-Photo-iPhone-6s
Het was eerder al uitgelekt via een persbericht van Adobe, maar nu heeft Apple het zelf ook bevestigd. In Apple’s ontwikkeltool Xcode is te zien dat de de iPhone 6s en iPhone 6s Plus voorzien zijn van 2GB werkgeheugen (RAM), terwijl de iPad Pro is voorzien van 4GB RAM. Het werd ontdekt door ontwikkelaar Hamza Sood.

Eerder werd de hoeveelheid werkgeheugen in de iPhone 6s al min of meer bevestigd tijdens het hands-on evenement, na afloop van de aankondigingen van Apple. We wisten dus ook al dat de iPhone 6s een verdubbeling zou krijgen. Nu is het nog eens extra bevestigd. Bij de iPad Pro was het een persbericht van Adobe, waarin abusievelijk verklapt werd dat er 4GB RAM in de nieuwe tablet zit. Adobe haalde de informatie later snel weer weg, maar op dat moment was het al opgemerkt door diverse blogs. De extra hoeveelheid RAM is waarschijnlijk nodig om te kunnen multitasken op de iPad Pro. Met deze nieuwe functie kun je twee apps tegelijk laten draaien en naast elkaar op het scherm zetten.

De Apple TV krijgt trouwens 2GB RAM en er zit een 64-bit A8-processor in. Dit komt onder andere van pas om games te spelen met de nieuwe afstandsbediening en om video’s soepel te laten afspelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2015, 18:55
Categorie iDevices
Onderwerpen code, iPhone 6s, werkgeheugen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.