WWDC 2016 Bozoma Saint John

Apple maakt WWDC 2016-sessies volledig doorzoekbaar

Apple heeft de transcripties van alle WWDC 2016-sessies beschikbaar gesteld, zodat je gemakkelijk een bepaald fragment kunt terugzoeken.

Heb je gehoord over nieuwe functies die tijdens WWDC 2016 zijn aangekondigd en wil je er het fijne van weten? Dan is er nu de mogelijkheid om alle sessies te doorzoeken. Apple heeft de officiële transcripties van WWDC 2016 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars.

WWDC 2016 Bozoma Saint John

Met de teksten van Apple kun je naar elk punt in een video springen en je komt dan meteen terecht op de plek waar het woord is gebruikt. Je kunt de uitgeschreven teksten ook volledig doorlezen, wat handig is voor mensen die het liefst lezen in plaats van video’s kijken. Wil je toch zien wat er op het scherm te zien was tijdens de presentatie, dan spring je er snel naartoe. De uitgeschreven teksten maken het makkelijk om grote hoeveelheden sessies door te werken, over alleen de onderwerpen die jou interesseren.

Op Apple’s website zijn ook de uitgeschreven teksten te vinden van de afgelopen vier jaar. Overigens is Apple niet de enige partij die de sessies als transcriptie aanbiedt. Een paar jaar geleden ging ASCIwwdc van start, een vrijwilligersproject dat volledig doorzoekbare teksten van de WWDC-sessies maakt. Daarmee kun je zelfs teruggaan naar 2010. Vandaag de dag maken ze nog steeds doorzoekbare transcripties van de WWDC.

Via de onofficiële WWDC-app voor de Mac kun je die uitgeschreven teksten ook bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2016, 8:50
Categorie Achtergrond
Onderwerpen developers, wwdc, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.