Apple heeft malware-hack met onveilige opladers in iOS 7 opgelost

Apple heeft de hack met onveilige laders opgelost in iOS 7. De hack maakte malware op de iPhone installeren erg makkelijk.

Lightning-connectorDe bug waarmee het mogelijk werd om met een nep-oplader de iPhone te hacken, zal in iOS 7 zijn opgelost. Dat heeft Apple laten weten aan Reuters. De bugfix is al aanwezig in de laatste betaversie van iOS 7. Afgelopen maand onthulden onderzoekers van Georgia Tech University een gevaarlijke hack: met een kleine Linux-computer, vermomd als usb-lader, konden ze in minder dan een minuut toegang krijgen tot een iPhone en malware installeren.


Die malware zorgde er vervolgens voor dat gevoelige informatie werd gestolen. De kans dat je getroffen wordt door zo’n hack is extreem klein (de meeste mensen gebruiken immers hun eigen, liefst goedgekeurde lader) maar toch leverde het negatieve publiciteit voor Apple op.

“We willen de onderzoekers bedanken voor hun waardevolle input”, meldde Apple-woordvoerder Tom Neumayr. Maar tot iOS 7 voor iedereen beschikbaar is, zul je nog wel moeten opletten bij het gebruik van ‘vreemde’ laders.

iOS 7 toont overigens ook een melding of je de aangesloten computer vertrouwt. Maar het gaat daarbij om een aangesloten computer, niet om een losse neplader.

ios 7 aangesloten computer vertrouwen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 augustus 2013 om 8:18
Categorie
Achtergrond
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.