‘Witte iPod touch op roadmap van Apple’ (update)

Apple gaat dit jaar een witte iPod touch uitbrengen, zo voorspelt een bron van AppleInsider. De iPod touch is het enige product binnen de iPod-productlijn die nog wat groei laat zien. Qua specs en uiterlijk verandert er niets.

witte ipod touchApple gaat volgende maand een witte uitvoering van de iPod touch aankondigen, maar verder zal er weinig veranderen aan het apparaat. Dat beweert AppleInsider, op basis van informatie die ze hebben ontvangen. De iPod zette Apple in 2001 opnieuw op de kaart na een moeilijke periode, maar het apparaat zal nu een stap terug moeten doen. Dat bleek al eerder deze week bij de presentatie van de kwartaalcijfers: terwijl de verkoop van alle producten was gestegen, was bij de iPods een daling van 20 procent waar te nemen.


Nu heeft Apple echter apparaten die lucratiever zijn en meer invloed hebben, zoals de iPhone en iPad. Als Apple tussen half augustus en midden september de nieuwe producten voor het feestdagenseizoen aankondigd, zal de iPod dan ook minder prominent aanwezig zijn.

witte ipod touch
Diverse sites maakten alvast mockups van de witte iPod touch. Hierboven de poging van 9to5mac.

De iPod is goed voor slechts 5% van de omzet van Apple. Het grootste deel daarvan komt van de duurdere iPod touch: meer dan de helft van de 7,54 miljoen verkochte iPods was een iPod touch. Wat specificaties betreft zal de iPod touch er dit jaar niet op vooruit gaan, denkt de bron van AppleInsider. In plaats daarvan komt er alleen een extra kleurkeuze (wit), zo bleek uit checks die analist Ming-Chi Kuo van Concord Securities uitvoerde in de toeleveringsketen. Kuo zegt dat Apple bestellingen heeft geplaatst voor een witte iPod touch, die eind augustus in massaproductie gaat. Qua uiterlijk verandert er echter niets tot weinig.

Dat informatie uit het toeleveringskanaal wel eens voorspellende waarde kan hebben, bleek eerder deze week. Analisten ontdekten bij checks bij toeleveranciers dat de witte MacBook van de productie-roadmap voor augustus was verdwenen en dat er geen toekomstige updates waren gepland. Een paar dagen later stopte Apple officeel met de verkoop van de witte MacBook aan consumenten. Alleen via het onderwijsprogramma is de witte MacBook nog te krijgen.

Update: De eerste foto’s van de witte iPod touch circuleren al op internet.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.