Vodafone-kwartaalcijfers: 5,1 miljoen aansluitingen, verdubbeling van aantal smartphones

Vodafone heeft kwartaalcijfers uitgebracht, waaruit blijkt dat het mobiel internetverkeer met 169 procent is gestegen. Ook verdubbelde het aantal smartphones op de netwerken van de operator.

vodafone-iPhone-4Veel nieuws van Vodafone vandaag. Nadat gisteren informatie over nieuwe abonnementen lekte en Vodafone vanochtend snel zelf iets aankondigde, is het vandaag ook tijd voor de kwartaalcijfers. Het gaat om de cijfers van het kwartaal dat liep van april tot en met juni 2011. In deze periode werd een operationele omzet van 478 miljoen euro geboekt, een nogal bescheiden groei van 0,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal aansluitingen steeg met 8,1 procent naar 5,1 miljoen. Het datagebruik nam toe met 169 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, al geeft Vodafone geen exacte cijfers over de hoeveelheid terabyte die is verstookt. Ook interessant: het aantal smartphones op het netwerk verdubbelde ten opzichte van vorig jaar.


Die groei zou iets te maken kunnen hebben met de introductie van de iPhone, die Vodafone een jaar geleden nog niet verkocht. De operator boekte vooral succes in de markt voor vaste telefonie in de zakelijke markt. Bij het MKB en de grootzakelijke klanten steeg het aantal vaste aansluitingen met 25 procent. Het aantal VastOpMobiel-abonnementen voor zzp’ers verviervoudigde tijdens het eerste kwartaal. Voor bedrijven die op Het Nieuwe Werken zijn overgestapt biedt Vodafone een CO2-bespaarmeter, waarmee ze kunnen kijken hoeveel ze kunnen besparen door plaats- en tijdsonafhankelijk te werken.

Via: persbericht Vodafone

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.