WinPwn 1.0 nu officieel beschikbaar

WinPwn 1.0 RC1 is beschikbaar. De jailbreak- en unlock-methode voor Windows-gebruikers heeft nu ook de mogelijkheid om Custom Logos te wijzigen, zonder een restore uit te voeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

WinPWNDe eerste officiële release van WinPwn is een feit. WinPwn 1.0 RC1 is stabieler dan de beta-releases en bevat een hoop wijzigingen. Zo is er een compleet herschreven Installer.app die voor bijna elke package ondersteuning biedt, ook voor Cydia. Je kunt voortaan items uit Installer verwijderen en logo’s wisselen zonder een restore uit te voeren.

Naast de hierboven genoemde wijzigingen zijn er ook nog diverse bugfixes uitgevoerd. Het kunnen wijzigen van het boot- en restore-logo van de iPhone zonder de noodzaak om te restoren, was een verzoek die door veel gebruikers was ingediend. Da’s leuk en makkelijk om even te proberen, maar de ontwikkelaar raadt aan om eerst de README grondig te lezen, omdat hij niet verantwoordelijk is voor fouten door WinPwn.

Voor iedereen die WinPwn nog niet kent: WinPwn is bedoeld voor Windows-gebruikers, die hiermee hun iPhone kunnen unlocken, jailbreaken en payloads installeren. RC1 staat voor Release Candidate, dus het gaat hier om een versie waar geen functies meer in zullen wijzigen, maar die nog wel wat problemen kan opleveren. Met WinPwn kun je je iPhone ‘pwnen’. Dat houdt in dat de officiële Apple Bootloader gepatcht wordt, zodat de controles op gesigneerde code kunnen worden omzeild. Makkelijker gezegd: je kunt elke firmware-versie op je iPhone of iPod touch installeren, ook aangepaste firmware-versies.

Logo\'s selecterenJe kunt WinPwn 1.0 RC1 downloaden van de website van de ontwikkelaar: WinPwn.com. Na het installeren op Windows XP of Vista open je het programma, vervolgens blader je naar het gewenste IPSW-bestand met de knop Browse .ipsw. Wil je alleen de logo’s wijzigen, dan kies je voor Custom Logos en het hiernaast getoonde afbeelding verschijnt. Je kunt online bladeren naar zo’n 60 verschillende logo’s. Boot- en Restore-logo kunnen verschillend zijn. Kies een logo, klik op de knop Update logos en wacht tot het proces klaar is. Na een herstart zijn de gekozen logo’s zichtbaar.

Zoals altijd: niet zomaar doen, eerst nadenken.

Bedankt, Truckdiver, Satclo en Simon

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:43
Categorie Jailbreak
Onderwerpen bootloader, firmware, ipsw, jailbreak, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.