Kort iPhone-nieuws: Typhone verwacht iPhone in augustus, Koop geen iPhone 2.0, BlackBerry Bold dateert uit 2006

Typhone verwacht de iPhone in augustus in de winkel, zo blijkt uit een overzichtje van verwachte toestellen. RIM ontkent dat de BlackBerry Bold geïnspireerd is door de iPhone, ondanks de uiterlijke overeenkomsten en analist Rob Enderle is behoorlijk cynisch over de nieuwe iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Typhone iPhoneDrie korte iPhone-nieuwtjes. Webwinkel Typhone heeft de iPhone alvast in het lijstje met verwachte toestellen gezet. Analist Rob Enderle verwacht chaos, blunders en oneerlijke reviews bij de lancering van de nieuwe iPhone en raadt aan om maar een paar weken te wachten of een toestel van de concurrent te kopen. En RIM CEO Mike Lazaridis vertelt dat het ontwerp van de zojuist gelanceerde BlackBerry Bold al drie jaar oud is.

Typhone verwacht iPhone in augustus

Elke telecomwinkel kan de iPhone op z’n website zetten; we weten dus niet of het om een publiciteitsstunt gaat, of dat Typhone.nl daadwerkelijk informatie heeft dat de iPhone vanaf augustus in de winkel ligt. Een iPhoneclub-tipgever zag in het overzicht van verwachte telefoons voor augustus de iPhone in het lijstje staan, tussen twaalf (!) nieuwe Nokia’s en nog wat toestellen van Samsung, Sony Ericsson en Motorola. Een maand later komt “dat andere langverwachte toestel” in de winkel: de Nokia N96. Die heeft al een stuk meer previews gekregen dan de iPhone, die het met maar twee previews moet doen (en waarbij een zekere H.A. Kole uit Almere zich zou moeten schamen voor het uitkramen van onzin).

Koop geen iPhone 2.0!

RCR Wireless News heeft een aantal ‘toonaangevende analisten’ uit de mobiele industrie gevraagd om hun mening over de huidige marktontwikkelingen eens op papier te zetten. Rob Enderle doet de aftrap met een titel die in ieder geval de aandacht trekt: hoezo geen iPhone 2.0 kopen?

Rob EnderleVolgens Enderle zijn een hoop iPhone-kopers van het eerste uur gefrustreerd geraakt: “a large number of the folks who lined up for days to buy the first iPhone got screwed”. Kamperen bij de winkel bleek achteraf helemaal niet nodig, de activatie werkte niet en de prijs werd vlak na de lancering verlaagd. Bij de lancering van de volgende iPhone zal er wel weer opnieuw chaos uitbreken, schat Enderle. Apple is volgens de analist waarschijnlijk bezig met een antwoord op toestellen die concurrenten zoals Samsung, LG, Asus en RIM intussen hebben uitgebracht. Hij raadt aan om dan juist die toestellen te kopen en Apple’s reactie daarop gewoon over te slaan (is Apple echt zo volgzaam?). De eerste reviews van de iPhone zullen wel laaiend enthousiast zijn, maar dat zijn reviewers die door Apple in de watten zijn gelegd dus dat kun je maar beter met een korrel zout nemen. Is Enderle gewoon een Apple-hater of heeft hij op punten toch wel gelijk?

[Mocht je op bovenstaande willen reageren: de beweringen zijn van Rob Enderle, niet van ons.]

BlackBerry Bold niet geïnspireerd door iPhone

Nee echt, de nieuwe BlackBerry Bold is niet RIM’s antwoord op de iPhone, zegt RIM CEO Mike Lazaridis. De Bold lijkt misschien wel een beetje op de iPhone, door het zwarte frontje en de zilverkleurige rand rondom het scherm, maar dit toestel is drie jaar geleden al ontworpen. Lazaridis heeft nog originele modellen uit 2006 liggen. Eerder liet Lazaridis zich overigens wel laatdunkend uit over touchscreen-toetsenbordjes, maar als de BlackBerry Thunder uitkomt (ook een design uit 2006?) zal hij toch een ander geluid moeten laten horen. Via: Gizmodo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2008, 15:03
Categorie iDevices
Onderwerpen blackberry, bold

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.