iPhone-Film-Festival-2015

Winnaars iPhone Film Festival bewijzen hoe goed je smartphonecamera is

De winnaars van het jaarlijkse iPhone Film Festival zijn bekendgemaakt. Met hun films laten ze zien wat er allemaal mogelijk is met de camera van een smartphone, mits je er de juiste software en accessoires voor gebruikt.

iPhone-Film-Festival-2015
De winnaars van de vijfde editie van het iPhone Film Festival zijn bekend. Heb je vandaag een loos momentje, dan kun je jezelf vermaken met deze films, die voor minimaal zeventig procent met een mobieltje geschoten zijn.

Het iPhone Film Festival onderscheidt zich van andere filmfestivals door de opvallende regels waar de ingezonden video’s aan moeten voldoen. Zo moet minimaal zeventig procent van de film geschoten zijn met een mobiel apparaat, wat ondanks de naam niet verplicht een iPhone hoeft te zijn; ook een GoPro is prima.

iPhone Film Festival: 5 categorieën

In vijf verschillende categorieën worden er prijzen uitgereikt. Dit jaar ging Uneasy Lies the Mind er vandoor met de eerste prijs in de categorie beste film. De film werd geschoten met een iPhone 5 en 5s, voorzien van Nikon-lenzen, die er op een speciale manier aan werden bevestigd.

In de film zien we hoe een man langzaam maar zeker zijn verstand verliest, terwijl hij met zijn vriendin op vakantie is in een knusse winterchalet. Je kunt de trailer voor de film hieronder bekijken. De volledige film is te huren via Vimeo voor €3,75.

Andere prijswinnaars

In de categorie Music Video ging Fly Away (gefilmd met iPhone 5s) er met de eerste plaats vandoor en in de Cinematography-categorie pakte iPhone 6 Budapest (gefilmd met iPhone 6) de gouden plak. Martinu’s Muse (met iPhone 5s) wint de eerste plek als beste documentaire, en tot slot wint The Day the bleeding gums (gefilmd met Galaxy Note 3) de prijs voor beste animatie/stop motion. Alle winnaars zijn te bekijken op de website van het iPhone Film Festival.

In 2013 ging de Nederlander Johan Dijkstra er nog met de prijs voor beste film vandoor op het iPhone Film Festival. Ook dit jaar laten de films weer zien tot wat voor moois de ingebouwde camera van je smartphone allemaal in staat is, al moet je er wel de juiste accessoires en software voor gebruiken. Ook Apple wil dolgraag laten zien hoe goed de camera van de iPhone 6 is, en startte daarom de Shot on iPhone 6 reclamecampagne.

Lees ook: Zo veelzijdig is de iPhone 6-videocamera volgens Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2015, 11:54
Categorie Achtergrond
Onderwerpen film, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.