Wie is de Mol

Zo speel je Wie is de Mol 2016 mee op je iPhone

Wie is de Mol? speel je ook op je iPhone met de officiële app. Probeer je vrienden te verslaan en zo goed mogelijk te raden wie de mol is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vanavond om 20:30 uur start het nieuwe seizoen van Wie is de Mol, het programma waarin een groep Bekende Nederlanders op reis gaat naar een ver land om opdrachten uit te voeren. Ook na jaren is het nog steeds leuk om zelf mee te spelen en daarvoor is er gelukkig een officiële app voor de iPhone. Helaas is er momenteel wel sprake van een storing, maar we hopen dat die zo snel mogelijk is opgelost.


Wie is de Mol

Wie is de Mol op de iPhone spelen

In Wie is de Mol is zo spannend, omdat één van de kandidaten de mol is en als publiek moet je erachter zien te komen wie dat is. Deze mol probeert te voorkomen dat de andere spelers hun opdrachten goed kunnen uitvoeren, zonder dat het opvalt. Aan het einde van elke aflevering moeten de kandidaten een test doen en inschatten welke persoon de mol is. De persoon die het slechtst door de test komt, moet vertrekken. Uiteindelijk blijven er dan een mol, een winnaar en een verliezer over.

Dit jaar doen onder andere actrice Marjolein keuning, sporter Taeke Taekema en politiewoordvoerster Ellie Lust mee.

Als kijker kun je actief meedoen met het programma door goed op de lichaamstaal van de kandidaten te letten en hints af te lezen. Wij vinden het altijd leuk om mee te raden. Daarvoor installeer je de officiële Wie is de Mol-app (link) en log je in met je Facebook-account. Dit is overigens niet verplicht, want je kunt ook registreren met alleen een e-mailadres. Je krijgt 100 punten die je verdeelt over de kandidaten. Tot vlak voor de uitzending vul je in wie volgens jou de mol is. Je kunt in een poule met maximaal 100 vrienden, collega’s of familieleden meespelen.

Als je al jouw punten inzet op één kandidaat en die kandidaat valt af, dan heb je geen punten meer en kun je de rest van het seizoen niet meer meespelen. Na elke uitzending opent de nieuwe speelronde en zie je jouw score. De punten die je inzet op kandidaten die de aflevering overleven worden verdubbeld. Je raakt punten kwijt als een kandidaat naar huis moet, waarop jij punten had ingezet. De punten voor de overige kandidaten worden verdubbeld. Het idee is dat je van alle vrienden die meedoen de hoogste score haalt en eerste wordt in de poule.

De app is gratis te downloaden voor toestellen met iOS 8 en hoger en is ook te gebruiken op de iPad (maar is daar niet voor geoptimaliseerd).

Wil je niet meespelen, maar wel het tv-programma volgen, dan kun je ook terecht op Snapchat voor backstagebeelden. Ook via andere sociale kanalen kun je het tv-programma volgen, bijvoorbeeld Instagram en Twitter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2016, 16:15
Categorie Apps
Onderwerpen avro wie is de mol, televisie
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.