Reacties voor: WhatsApp lost geluidsbug op en gebruikt blauwe linkjes voor afspraken (update)

WhatsApp heeft de geluidsbug opgelost, waardoor de muziek wegviel bij het versturen van een foto. Ook zet WhatsApp nu blauwe linkjes bij 'hier' en andere tijdsaanduidingen in het Nederlands en andere talen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Je kunt nu ook activiteiten aanmaken in je agenda via een chat als je bijv ”maandag” of ”morgen” zegt.

  2. Tof Wappie crash logo 😉 Mag men dat kopiëren? Wil dat naar een paar contacten sturen.

  3. Wat ik graag zou willen zien is een whatsapp oplossing op de Apple watch!! Je kan berichten ontvangen maar foto’s niet. Laat staan dat je via de watch op simpele wijze kan terug reageren (denk aan vooraf ingestelde reacties).

    Op dit moment heb je echt geen zak aan Whatsapp op de watch. Je kan berichtjes ontvangen maar moet al snel naar de iphone voor een reactie. Een half jaar na dato mag je dat toch wel van zo’n groot bedrijf verwachten, of niet soms?

  4. @Dennis: Whatsapp heeft er altijd al bekend om gestaan dat het maanden en maanden duurt voordat ze eindelijk iets normaal ondersteunen. Dit was het geval met de iPhone 5 resolutie en daarna weer met de iPhone 6 resolutie ondersteuning.
    Ik denk dat het voorlopig nog wel even gaat duren 😉

  5. Apple watch ondersteuning zou leuk zijn!

  6. Ongelofelijk dat dat zo lang duurt voor zo’n app dat zoveel gebruikt wordt. Zoveel werk is het niet om een native iPad, Apple Watch, 3D touch functionaliteit etc. in te bouwen. Helaas gebruiken veel van mijn vrienden/familie het, anders was ik al lang geswitcht.

  7. @Dennis: Whatsapp is gewoon insane traag met hun updates, ze denken waarschijnlijk, boeiend, wij hebben toch een grote userbase.
    Er zijn plenty of alternatieven die wel wekelijks updates hebben en de nieuwste functies ondersteunen, het gros heeft gewoon een zetje nodig om over te stappen.

    De afbeelding bij dit bericht spreekt boekdelen, whatsapp is history!

  8. Ik hoop op apple watch ondersteuning, je kan alleen zien dat je er 1 ontvangen hebt, niet eens lezen laat staan reageren 🙁

  9. Wat een gezeur toch steeds van die Apple watch gebruikers. Met een userbase van nog geen 0,3% kan ik me voorstellen dat het geen prioriteit heeft…

    Ik ben het eens dat Whatsapp helaas vaak (erg) traag is, maar qua prioriteit is het in dit geval dus wel te begrijpen lijkt me..

    Correctie : Ik was even vergeten dat niet iedere Whatsapp gebruiker op iOS draait… stel dat het 50-50 is (nog erg positief) dan is het zelfs 0,15%…

  10. Origineel geplaatst door iphone_user
    Ik hoop op apple watch ondersteuning, je kan alleen zien dat je er 1 ontvangen hebt, niet eens lezen laat staan reageren

    Dat klopt niet helemaal, je kan wel degelijk de berichten lezen maar … Dan moet je dat ook op je iphone ingesteld hebben. Staat je iphone op de privacy stand (je ziet dat je pushbericht hebt maar niet de inhoud ervan) dan toont hij dat ook niet op de applewatch.

  11. @Gilbert: Jij noemt dat gezeur omdat je zelf waarschijnlijk geen watch hebt. De kracht van de watch is juist dat je de iphone niet steeds te voorschijn hoeft te halen. Ik vind het een groot gemis dat er nog steeds geen watch app is en met mij vele anderen ook!

    Ik weet dat whatsapp altijd inmens traag is met zijn updates, ik had gehoopt dat ze voor de apple watch een uitzondering zouden maken, blijkbaar niet dus …

  12. Origineel geplaatst door Dennis
    @Gilbert:
    Jij noemt dat gezeur omdat je zelf waarschijnlijk geen watch hebt. De kracht van de watch is juist dat je de iphone niet steeds te voorschijn hoeft te halen. Ik vind het een groot gemis dat er nog steeds geen watch app is en met mij vele anderen ook!
    Ik weet dat whatsapp altijd inmens traag is met zijn updates, ik had gehoopt dat ze voor de apple watch een uitzondering zouden maken, blijkbaar niet dus …

    Waarom ik het gezeur noem is omdat iedere keer dezelfde mensen op elk Whatsapp-gerelateerd bericht hierover de Applewatch-opmerking schijnen te moeten maken…

    Dat het nuttig kan zijn voor die relatief ‘enkele’ gebruiker snap ik ook wel… Het gaat me er alleen om over de manier waarop… 😉

  13. Origineel geplaatst door Dennis:

    Dat klopt niet helemaal, je kan wel degelijk de berichten lezen maar … Dan moet je dat ook op je iphone ingesteld hebben. Staat je iphone op de privacy stand (je ziet dat je pushbericht hebt maar niet de inhoud ervan) dan toont hij dat ook niet op de applewatch.

    Oh kijk zo leer ik nog eens wat 😀
    Dank je wel 🙂 Maar dan nog mis ik de optie op reageren 🙁

  14. @iphone_user: lezen kan wel hoor

  15. @iphone_user: sorry was al beantwoord 🙂

  16. Origineel geplaatst door Prana: Ongelofelijk dat dat zo lang duurt voor zo’n app dat zoveel gebruikt wordt. Zoveel werk is het niet om een native iPad, Apple Watch, 3D touch functionaliteit etc. in te bouwen. Helaas gebruiken veel van mijn vrienden/familie het, anders was ik al lang geswitcht.

    Je bent zeker geen Developer ? 😉

  17. @Rick de Jong:
    Toevallig wel. Heb ook een Apple Watch app gebouwd. Was zo gebeurd naast de standaard iPhone app. Ook het omzetten naar Watch OS 2 was een fluitje van een cent.

    Ze hoeven alleen maar een extra interface te bouwen, alle logica en data hebben ze al.

  18. Als Apple iMessage nou cross-platform uitbrengt is het gezeur ook over; ondersteuning van Siri, Watch, 3D-touch, hopla!
    DAT zou ik nog eens een uitkomst vinden.
    En laat ze dan ook meteen FaceTime doen.

    Maar dat zal de UserExperience wel aantasten als je met andere systemen commniceert…

  19. Sinds deze update werkt whats app niet meer (crasht iedere keer met het opstarten) op de iphone 4 van een vriend van mij (ios 7.12.7). Wet iemand hier raad mee?

  20. @Jan: En jij denkt dat Android fanboys Apple imessage software zouden installeren en gebruiken? Dat denk ik niet

  21. @Dennis: Puur uit interesse: Wil je serieus gaan reageren op een berichtje via je horloge? Ik heb geen Apple Watch maar een Pebble, maar ik heb echt nog nooit de behoefte gehad om op een berichtje te reageren via zo’n mini -schermpje.

  22. @Brian: Je gaat niet hele berichten sturen, maar krijg regelmatig berichten waar ik enkel kort een antwoord op kan geven dat het bijvoorbeeld akkoord is.

    Het is juist die simpele handeling wat mijn watch zo fijn maakt voor reageren op berichten.

  23. Hebben er hier meerdere ook last van dat wanneer je nu een whatsappje binnen krijgt
    dat je wel een melding hebt, maar dat het geluid niet werkt?

  24. Origineel geplaatst door John
    Hebben er hier meerdere ook last van dat wanneer je nu een whatsappje binnen krijgt
    dat je wel een melding hebt, maar dat het geluid niet werkt?

    Ja John, dat heb ik ook. Ik heb gegoogled en er zijn veel meer mensen die heel vaak geen notificatie geluid krijgen als er een WA bericht binnen komt. Dit gebeurt sinds de Apple IOS update naar 9. Ik heb contact gehad met de supportafd. van WA. Zij zeggen dat het aan Apple/IOS 9 ligt en dat zij er niets aan kan doen. Ook de update van WA van vandaag verandert niets aan dit probleem.

  25. @Brian: ja dat werkt juist geweldig goed. Die functie mistte ik juist op de Pebble. Of snel een standaard antwoord, of via dicteren een toegespitst antwoord. Super hoor!

  26. Is er een optie om die dag/tijdsaanduiding uit te zetten? Ik gebruik nog een papieren agenda en wil dus niet meteen de afspraak in mijn agenda op mijn telefoon zetten want die gebruik ik niet.

  27. Origineel geplaatst door E…
    En jij denkt dat Android fanboys Apple imessage software zouden installeren en gebruiken? Dat denk ik niet

    Daar heb je waarschijnlijk gelijk in, zeker als je kijkt naar die transitie-software, hoe triest ze daar op reageren.

  28. @RandyJC: Je hoeft niet bij elk piepje en trilletje te kijken naar alle meldingen, en ook nog eens direct te antwoorden ook al is het korte reactie.
    Mensen kunnen heus wel even wachten op een reactie, als het echt zo belangrijk is bellen ze wel even.

  29. Maar wanneer komt de watchos update…

  30. De app bevriest bij mij voortdurend. Tijd wachten en ik kan weer verder. Uiterst irritant. Hebben meer mensen daar last van?

  31. Wat ik gemerkt heb is dat ik geen zwart scherm meer krijg bij het openen van WA! Dat is dan wel weer fijn hè!

  32. @Bob: Heb precies hetzelfde probleem

  33. @Bob: hallo Bob, ik heb er ook ontzettend last van. Je kan een bericht sturen en vervolgens bevriest alles voor 15 seconden ofzo. Iemand met een oplossing? Zit op een iPhone 6, kan echt niet zo zijn dat hij nu al geen goede specs meer heeft!

  34. K ben terug gegaan naar oudere versie dit versie is echt hij loopt weer goed bij mij

  35. En hoe zet je die markeeronzin uit? Ik zit er niet op te wachten dat ik allemaal hyperlinkjes in mijn gesprekken heb.

  36. @redbul: Hoe heb je gedowngrade? Ik kreeg foutmeldingen bij het downgraden…

  37. Origineel geplaatst door fred
    Ja John, dat heb ik ook. Ik heb gegoogled en er zijn veel meer mensen die heel vaak geen notificatie geluid krijgen als er een WA bericht binnen komt. Dit gebeurt sinds de Apple IOS update naar 9. Ik heb contact gehad met de supportafd. van WA. Zij zeggen dat het aan Apple/IOS 9 ligt en dat zij er niets aan kan doen. Ook de update van WA van vandaag verandert niets aan dit probleem.

    Dit is al sinds iOS 8 zo.

  38. Ideaal kun je mooi snel naar de agenda. En wat de watch betreft duurt wel lang. Maar liever iets goed dan half

  39. @Dejan: ja klopt dat heb ik gedaan dankzij jailbrake maar je kan ook via itunes terugzetten geloof ik via backup dan kan je ook terug gaan

  40. @redbul: Met welke app heb je dat gedaan als ik vragen mag? Of gewoon ergens een .ipa gedownload? Heb zelf ook een jailbreak trouwens. Dat mag dus geen probleem zijn.

  41. Ben ik nou de enige die nog steeds af en toe geen geluid heeft bij de push berichten van Whatsapp? Zie er nl niks over terug. Wel in eerder threads maar niet mbt. de update.

    Heb dit sinds iOS9 op de iPhone 6.

  42. @Sander: Ook ik heb soms nog geen geluid bij nieuwe meldingen ,wel vaker maar nog steeds niet altijd.

  43. Origineel geplaatst door Brian
    @Dennis: Puur uit interesse: Wil je serieus gaan reageren op een berichtje via je horloge? Ik heb geen Apple Watch maar een Pebble, maar ik heb echt nog nooit de behoefte gehad om op een berichtje te reageren via zo’n mini -schermpje.

    De grootte van het scherm is niet relevant als je met Dictation het hele bericht tegen je apparaat kunt blèren. 😛

  44. @Dejan: k heb antw gegeven maar er staat niks raar

  45. Kam je die blauwe streepjes voor agenda ook uitzetten ?

  46. @rkltnk83: thnx. Dacht al 😉

  47. Waar ik al heel lang kast van heb met Whatsapp, is dat ik vaak bij de eerste binnen komende berichten geen geluid/trilling krijg. Vaak pas bij het 4e bericht wat binnen komt. Ben ik de enige die daar last van heeft? Is er een oplossing?

  48. Mijn whatsapp loopt constant vast, iemand die weet wat te doen?

  49. Ik heb inmiddels de officiele .ipa van de vorige versie gevonden (2.12.5) (zat gelukkig nog in m’n .Trash folder), makkelijk te installeren via iTunes door de huidige versie te verwijderen en de .ipa te openen, daarna te syncen met je iPhone. Ik ben wel alle chats kwijt, maar dat is omdat ik die nooit gebackupped heb…

    Als ik iemand blij kan maken met de .ipa, neem dan even contact met me op.

  50. @Niek: ga terug naar oude versie zou k zeggen

  51. Ik lees nergens over de nieuwe “spreek uit” link die ik krijg als ik een tekstregel selecteer.
    Vrienden hebben het niet, wie weet meer?

    Ik heb mijn mobiel in het Nederlands staan en spreek veel met Engelse en Spaanse vrienden in beide talen, hylarisch hoe de computerstem de buitenlandse tekst in het Nederlands voorleest!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.