Waze stem inspreken.

Waze-app laat je zelf je eigen navigatiestem inspreken

Ben je helemaal klaar met die saaie navigatiestemmen? In Waze kun je nu gewoon je eigen stem gebruiken om te navigeren. Spreek de commando's in en je navigeert met je eigen stem, of die van een vriend of vriendin.

Waze stem inspreken.
Als je helemaal klaar bent met die standaard stemmen van de navigatie-apps, dan heeft Waze wat nieuws. De navigatie-app Waze (link) laat je nu namelijk zelf je eigen navigatiestem opnemen. Eerder kwam deze functie al naar de Android-versie, maar vanaf nu kan dit ook in de iOS-versie van Waze.

Navigeren met je eigen stem in Waze

Waze is een populaire navigatie-app, waarin de gebruikers elkaar helpen met up-to-date informatie over de verkeerssituatie. De nieuwste versie van de iOS-app heeft echter een hele leuke functie gekregen, waardoor navigeren een stuk persoonlijker wordt. Je kunt in Waze nu je eigen stem opnemen, zodat je bijvoorbeeld jezelf kunt begeleiden bij het navigeren. Je kunt uiteraard ook iemand anders een navigatiestem in laten spreken, want je kunt meerdere stemmen toevoegen.

Waze navigeren met je eigen stem.

Het opnemen van je eigen stem in Waze gaat heel eenvoudig. Tik in het menu linksboven op de instellingen en kies voor Stem instructies. Bovenaan vind je vervolgens de stemrecorder. Kies hier voor Nieuwe stem opnemen om van start te gaan met je eigen opnames. In het volgende scherm vind je de zinnen die je in moet spreken, bijvoorbeeld voor het begin van de rit of voor de afstanden. Ook de instructies en meldingen kun je helemaal zelf inspreken. Het betekent echter niet dat je ook elke straat- of plaatsnaam zelf in moet spreken, want die worden nog gewoon door de standaard Waze-stem uitgesproken.

Als je je stem opgenomen hebt, kun je deze ook delen met andere gebruikers. In onze test werkte dit nog niet goed omdat het opslaan nog niet voltooid was, maar uiteindelijk is het wel mogelijk om je stem te delen. Hou er dus ook rekening mee dat andere gebruikers op die manier jouw stem kunnen instellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2017, 19:45
Categorie Apps
Onderwerpen navigeren, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.