Wall Street Journal: ‘Twee nieuwe iPhones, CDMA-versie voor Verizon’

Apple zou een bestelling hebben geplaatst bij Pegatron, dochterbedrijf van Asustek, om een CDMA-versie van de iPhone te maken voor de Amerikaanse operator Verizon. Er komt ook een nieuwe GSM-uitvoering.

verizon iphoneDe doorgaans goed geïnformeerde Wall Street Journal schrijft dat Apple een nieuwe iPhone aan het ontwikkelen is, waarvan eentje is bedoeld voor de Amerikaanse operator Verizon Wireless. WSJ baseert zich op informatie van tipgevers die een briefing hebben gekregen. Sinds de lancering in 2007 lanceert Apple elk jaar in juni/juli een nieuwe iPhone. Tot nu toe was dat altijd een GSM-uitvoering, maar bij de twee nieuwe iPhones zit ook eentje voor het CDMA-netwerk. Tot nu toe hadden Apple en AT&T altijd een exclusieve overeenkomst voor de iPhone, waardoor AT&T de concurrentie makkelijker aankon.

De ene iPhone wordt gemaakt door het Taiwanese bedrijf Hon Hai Precision Industry Co., hetzelfde bedrijf dat alle eerdere iPhones maakte. Het CDMA-model voor Verizon wordt gemaakt door Pegatron Technology Corp., een dochterbedrijf van het Taiwanese bedrijf ASUStek Computer Inc.

De Verizon-versie lijkt wel iets later op de markt te komen: een insider meldt dat Pegatron pas in september met de massaproductie van de CDMA-versie gaat beginnen. Het CDMA-netwerk wordt alleen gebruikt in de VS (Verizon, Sprint) en een paar operators in Zuid-Korea en Japan. De rest van de wereld belt via GSM en de netwerken zijn ook niet compatibel zodat we in Europa niets aan de CDMA-versie hebben. Speculaties over een Verizon-telefoon doen al heel lang de ronde. Verizon zou zelfs de eerste keuze van Apple zijn geweest.

Via @BreakingNews, tip van Dispar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2010, 0:27
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, cdma, hon hai, pegatron

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.