BootstrapSolar Kit: bouw je eigen iPad-zonnelader

De Bootstrap Solar Kit is een zonnelader die via Kickstarter op het moment zijn weg naar klanten vindt. Bijzonder is dat je hem zelf in elkaar moet zetten nadat je hem hebt besteld.

BootstrapSolar KitZonneladers voor de iPad zijn niets nieuws: je vindt ze inmiddels zelfs op experimentele winkelwagens in London. Zelden kwamen wij echter een lader tegen die we na bestelling zelf in elkaar moeten zetten. Dit is het geval bij de Bootstrap Solar Kit, die inmiddels zijn financiën op orde heeft dankzij de Amerikaanse site Kickstarter. De doe-het-zelf kit zal vanaf november verscheept worden aan investeerders.

Bij de Bootstrap Solar Kit worden een 5 Watt zonnepaneel, een interne batterij, twee USB-poorten en een bamboe case geleverd. Vervolgens is het aan jou om de lader zelf in elkaar te zetten. Makkelijk is het wel: de maker belooft dat er geen soldeerwerk bij komt kijken.

Door op Kickstarter je steentje bij te dragen kun je rekenen op je eigen Bootstrap Solar Kit. Er zijn maar een gelimiteerd aantal pakketen beschikbaar, maar als je 80, 115 of 140 dollar aan het project doneert kun je rekenen op een speciale editie. De goedkoopste kit die werd weggegeven bij donaties van 70 dollar is er inmiddels niet meer.

In november worden de eerste Bootstrap Solar Kits verzonden naar de investeerders op Kickstarter. De kans bestaat er nieuwe zonneladers vanaf dan verkocht zullen worden buiten Kickstarter om, maar niks is zeker: als er van de Kickstarter-investering weinig overblijft houdt het project direct na de verzending op. Wij vermoeden echter dat dit niet snel zal gebeuren: de beoogde 7500 dollar is inmiddels driemaal binnengehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 11:24
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.